August Jensen. FOTO: Kjetil Rakkenes Anda/Sykkelmagasinet.no

Endelig satt den for Jensen

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes
Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 10.06.17 18:25

Del på    

– Godt å få seieren. Både for meg og for laget, sier Coop-syklisten.

(procycling.no): August Jensen vant den tredje etappen av Oberösterreichrundfahrt lørdag. Etter en krevende etappe gjorde en gruppe på drøye 20 ryttere opp om seieren. Med 150 meter igjen tråkket Coop-syklisten til, og syklet over målstreken som førstemann.

– Innenfor den siste kilometeren var det en bakke på 800 meter som var veldig bratt. Men det slaket ut på de siste 200 meterne, og det ble en ganske flat spurt. Sammenlagtlaget og ledertrøya satt fart opp bakken, og jeg tok tredjeposisjon. Med motvind på toppen var jeg litt avventende. Jeg følte jeg hadde kontroll på de rundt meg. Jeg ville bare ikke starte for tidlig. Når det var 150 meter igjen så akselererte jeg. Det var en ganske kort spurt, men jeg følte jeg hadde ganske god kontroll, forteller Jensen til procycling.no.

Bodøværingen har levert toppresultater på løpende bånd de siste ukene, men seieren har latt vente på seg. Fredag ble han nummer to. Dermed smakte lørdagens triumf ekstra godt for 25-åringen.

– Det var veldig godt å få førsteplassen. Spesielt etter etappen i går da jeg var ganske nær. Jeg gjorde sikkert noen taktiske feil og gale vurderinger akkurat på slutten. Da startet jeg nok spurten litt for sent. Så det var veldig godt å få seieren. Laget jobbet veldig bra for meg i går, så det var et kjipt antiklimaks at det ble andreplass. Så jeg fikk revansje i dag, konstaterer Coop-rytteren.

– Selv om jeg har hatt resultater på løpende bånd, så var det godt å få seieren. Både for meg og for laget.

Hagen herjet i finalen

I en lang motbakke inne på den siste mila ble feltet blåst i fillebiter. Over bakketoppen satt kun åtte mann igjen, og Jensen var eneste Coop-rytter.

– Det var to lag som hadde mer enn én rytter i den gruppa, så da stoppet det litt opp. Da kom Krister (Hagen) opp, og vi ble kanskje en 20-manns gruppe. Når han kommer opp så begynner Krister å støte, herje og lage kvalme for de andre. Jeg trengte ikke gjøre noe. De lagene som ville ta etappeseieren måtte bruke krefter på å ta han når han støtet og herjet. Det passet meg veldig fint, forteller Jensen.

Lagkameratens utrettelige herjinger ble gjengjeldt med Jensen sin andre triumf for året. Det er bodøværingen som har stått bak de fleste toppresultatene til Team Coop i 2017. På søndagens avsluttende etappe i Oberösterreichrundfahrt håper 25-åringen at andre hvitkledde syklister får vise seg fram.

– Vi må jo prøve å gå for en etappeseier til i morgen. Jeg håper at et brudd går inn med en av de andre gutta. Det hadde vært veldig gøy. Det er flere som viser at de kjører sterkt både i dag og i går. Nå har jeg fått en etappeseier, og det smaker veldig godt, men jeg unner de andre gutta at de får det til de og.

Kanskje kan Krister Hagen være Coop sin mann på den fjerde etappen. Sørlendingen er nylig tilbake fra skade, og innsatsen på lørdagens etappe tyder på at formen er i anmarsj.

– Et perfekt scenario hadde vært å få Krister i brudd sammen med andre ryttere som ikke er farlige i sammendraget. Da har han nok punch til å ta en etappeseier. Det hadde vært et perfekt comeback for ham. Det unner jeg ham virkelig.

Tagget med: ,

Les også disse