Prøv Procycling Pluss idag

VANT ENDELIG: Etter tre podieplasseringer tok Ion Izagirre endelig sammenlagtseieren i Baskerland rundt. FOTO: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Endelig lykkes Izagirre i Baskerland rundt

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 13.04.19 17:45

Del på    

VIDEO: Buchmann nedsablet av angrep.

(procycling.no): Etter en strålende soloprestasjon på den 5. etappen av Baskerland rundt fredag sto 118 kilometer bakkebonanza mellom Emmanuel Buchmann og karrierens første sammenlagtseier.

Det skulle etter hvert vise seg å bli en svært krevende oppgave, da konkurrente allierte seg mot 26-åringen. Opp Azurki, rundt halvveis på etappen, ble det satt opp et forrykende tempo, og snart hadde Jakob Fuglsang, Ion Izagirre (Astana), Adam Yates (Mitchelton-Scott), Dan Martin og Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) støtet seg av gårde.

Samtidig var Buchmanns lagkamerater hektet av og tyskeren fikk dermed en veldig vanskelig jobb. Alene måtte han vente på lagkameratene, for å ha noe som helst sjans mot den sterke kvintetten, men da fikk også konkurrentene raskt en luke på godt over minuttet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

De fem samarbeidet imidlertid godt og holdt avstanden mellom halvannen og to minutter. Over de siste bakkene kjørte Buchmann det han var god for og begynte å knappe noe inn, men kreftene tok etter hvert slutt.

Etter en rekke angrep skulle kampen om etappeseieren stå mellom de fem. Inne i Eibar ventet en ukategorisert bakke, som Yates benyttet til å støtte seg av gårde med 3,2 kilometer til mål. Briten distanserte konkurrentene og klarte å holde dem bak seg til streken. Martin, Fuglsang og Izagirre fulgte ett sekund senere og med Buchmann akterutseilt sikret Izagirre dermed sammenlagtseieren.

Baskeren har stått på podiet ved tre anledninger og tok til tårene etter målgang, da seieren han har ventet på endelig var et faktum.

Se avslutningen på etappen i denne videoen fra Eurosport:

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Kjørte feil

For Buchmann ble vondt til verre da gruppen hans nærmet seg oppløpet. I en av de siste svingene kjører de feil. Rytterne forstod umiddelbart hva som hadde skjedd, men måtte naturligvis stoppe opp og snu, noe som gjorde at sekundene raste av gårde.

Da de etter hvert kom seg på riktig vei igjen hadde BORA-hansgrohe-rytteren plutselig falt utenfor podiet og sto som nummer fire i sammendraget.

På podiet i Eibar sto dermed Izagirre, omkranset av Martin og Fuglsang, men senere kom det beskjed fra arrangøren om at man hadde justert tiden til Buchmann, og dermed ender tyskeren likevel som nummer to i sammendraget, slik han hadde gjort uten å ha kjørt feil.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse