Foto: A.S.O./Alex Broadway

Enda en sølvmedalje på Van Aert

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 20.09.21 10:32

Del på    

Filippo Gannas avslutning avgjorde kampen om VM-gullet på tempo.

(procycling.no): Etter 43,3 kilometer med beinhard kamp mot klokka var det bare noen få sekunder mellom gull og sølv i tempo-VM 2021.

Nok en gang var Filippo Ganna på riktig side. Italieneren tok sitt andre strake VM-gull på tempo.

Samme mann befant seg på sølvplass i år igjen: Wout van Aert. 27-åringen gikk rett bort og gratulerte tempokongen fra Italia med gullet, med et tappert smil om munnen.

På hjemmebane i Belgia var nok de seks små sekundene ekstra skuffende.

– Det er enda en sølvmedalje i et stort mesterskap. Det er skuffende, konkluderte Van Aert etter målgang.

Det har blitt mye nesten for Van Aert i mesterskap de siste årene. I fjorårets sykkel-VM ble det sølv både på fellesstart og tempo. I cyclocross-VM 2019 og 2021 ble det også sølv. Samme valør ble det i landeveisrittet i Tokyo 2020 før sølvrekken fortsatte på søndag.

Seks strake sølvmedaljer. Forrige gull i et internasjonalt mesterskap var cyclocross-VM i 2018.

– Jeg er litt skuffet, men ikke over min egen prestasjon. Jeg er glad for hvordan det gikk. Jeg gjorde ingen feil. Jeg ble slått av en sterkere fyr og en som er mer en dedikert tempospesialist. Det må jeg akseptere.

Ganna traff perfekt med formen

Det fysiske vidunderet fra Italia timet temporittet perfekt og sikret gullet med en kanonavslutning. Triumfen kommer kun én uke etter at han ble slått i gullkampen av Stefan Küng i Trentino-EM.

– På én uke så har formen min blitt mye bedre etter et kort høydeopphold. Jeg kjørte EM men beina føltes ikke så bra der og jeg visste ikke helt om jeg ville komme til VM i god form. Men jeg våknet og hadde en god følelse i beina og å forsvare denne trøya var veldig viktig for meg. Jeg håper å hedre den igjen det neste året, sa Ganna etter at VM-trøya var sikret nok et år.

En uke etter at han selv ble slått på hjemmebane hadde Ganna bare gode ting å si om både Van Aert og om Evenepoel som tok bronsemedaljen, 44 sekunder bak Ganna.

– Vi er alle gode gutter og vi har mye respekt for hverandre. Å vinne på hjemmebane er utrolig, men jeg må beklage. I dag våknet jeg opp med en drøm om å vinne og da jeg startet så var det alt jeg tenkte på. Det er fantastisk å forsvare trøya. Jeg vil takke dem for at de motiverer meg til å bli enda bedre, fortsatte den doble verdensmesteren.