VANT: Odd Christian Eiking kunne juble over målstreken. Foto: Mark Van Hecke/Getty Images

Eiking vant i Vallonia: –Sinnssykt adrenalinrush

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 30.07.18 20:00

Del på    

Kom alene til mål på den tredje etappen.

(procycling.no): Etter å ha kjørt seg opp til en gruppe med blant andre sammenlagtleder Tim Wellens, var Odd Christian Eiking i en gruppe på ti mann over den siste bakken på den tredje etappen i Tour de Wallonie. På toppen av Côte du Pied Mont (2,6 kilometer à 6,3 prosent) var det fremdeles 7,5 kilometer til mål og flere angrep kom. Fabio Aru angrep flere ganger. Eiking angrep først med snaut seks kilometer igjen, men ble raskt hentet inn igjen.

Med 4,5 kilometer angrep han igjen, og denne gangen fikk han raskt en stor luke. I den raske utforkjøringen ned mot mål holdt han unna for gruppa bak og tok sin første seier for Wanty-Groupe Gobert.

– Det er selvfølgelig en veldig god følelse. Det er ikke ofte alt klaffer og man kommer først over mål. Jeg rykket på et bra øyeblikk og tror jeg hadde et solid rykk da jeg gikk til også. Alt klaffet bra og jeg var også heldig med hvordan det ble kjørt. Jeg senket bare hodet og ga alt jeg hadde. Det var et sinnsykt adrenalinrush, sier han til procycling.no.

– Det var jo vanskelig siden Quick-Step hadde så mange ryttere, så jeg trodde det skulle holde hardt. Men jeg rykket på et bra tidspunkt og fikk luken jeg trengte.

Ny god sjanse i morgen

En større gruppe kom opp til Wellens gruppe, men selv om de kjørte for å hente inn Eiking, maktet de ikke å hente inn den unge nordmannen. Dermed fikk han god til å juble før han krysset målstreken i ensom majestet. Noen sekunder bak var Quinten Hermans (Telenet Fidea Lions) best i spurten og tok andreplassen, like foran Lorenzo Manzin (Vital Concept).

Tirsdag er det nok en ny god mulighet for Eiking, hvor arrangøren har lagt inn en rekke korte og bratte bakker de siste tre milene – selve spesialiteten til 23-åringen.

– Ja, beina er bra, så jeg får håpe de er bra i morgen også. Formen er god.

– Tror du at du kan kjempe om en ny seier der?

– Nå nyter vi denne, og så ser vi i morgen og prøver på et nytt resultat der, sier han.

Et stykke bak i sammendraget

Eiking ble nummer fem på den andre etappen, men er et stykke bak i sammendraget etter å ha tapt 1’42 på den første etappen. Kombinasjonen av flat brostein og en temperatur på 35 grader gjorde det vanskelig for nordmannen.

– Men samtidig vant jeg i dag, så da bryr jeg meg ikke om det nå, skyter han inn.

– Hadde jeg vært på lik tid med Wellens, kunne det vært at han ikke hadde latt meg gå. Man vet jo aldri.

Seieren er Eikings andre som proff, etter at han vant Boucles de l’Aulne-Chateaulin i fjor – da som FDJ-rytter. Etter en del stridigheter i laget, gikk han til det belgiske laget Wanty-Groupe Gobert foran årets sesong. Der fikk han en strålende start på sesongen, men har siden slitt, og han var svært skuffet da han ble vraket til Tour de France. Dermed var nok dagens seier en god opptur for askøyværingen.