LAR SAKEN LIGGE: Maxim Belkov er tilfreds etter forklaringen han har fått fra arrangøren og spansk politi etter denne hendelsen. Foto: Skjermdump fra Twitter.

Ble dyttet av sykkelen – forfølger ikke saken

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 1.09.17 10:42

Del på    

Maxim Belkov fornøyd med forklaringen han fikk.

(procycling.no): Det var utrolige scener som utspant seg på vei oppover Puerto del Torcal, når en tilskuer tok sats og dyttet Maxim Belkov av sykkelen og over sperregjerdet langs løypa.

Russeren tok telling i rundt et minutt, før han fortumlet satte seg opp på sykkelen igjen og fullførte etappen.

I ettertid ble det gjort kjent at tilskueren er psykisk utviklingshemmet.

– Via rittarrangøren har jeg fått informasjon av politiet om at vedkommende lider av en psykisk utviklingshemming. For meg er det mer enn nok grunn til ikke å forfølge denne saken videre, uttaler Belkov i en pressemelding.

Tilskuer ble dyttet mot motorsykkel

Torsdagens etappe, den 12. i årets vuelta, inneholdt flere dramatiske episoder. Litt lengre ned i samme klatring ble en tilskuer dyttet mot en motorsykkel, da han forsøkte å løpe etter Alberto Contador.

Guardia Civil har valgt å håndheve lov og orden langs løypa med harde midler. Belkov ber publikum om å ta ansvar for egne handlinger og å vise respekt for sykkelrittet:

– Jeg er uskadd, men det kunne ha gått verre. Sykling er en idrett der fansen kommer nært innpå utøverne. Vi trenger å ha det slik også i fortsettelsen. Jeg håper denne hendelsen blir en vekker for mange fans. Vær så snill ikke å ta på rytterne underveis, ikke løp etter oss og sørg for å holde et øye med personer du er ansvarlig for, sier Katusha-rytteren.

 

 

 

Tagget med: , ,

Les også disse