Prøv Procycling Pluss idag

- IKKJE BRA: Tom Dumoulin går ikke til frontalangrep mot Chris Froome, men erkjenner at saken svekker sykkelsportens omdømme. FOTO: AFP PHOTO / Luk BENIES

Dumoulin om Froome-saken: – Uheldig for sykkelsporten

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 4.01.18 13:28

Del på    

Bekrefter også at Giro d’Italia er hovedmålet i 2018.

(procycling.no): Nyheten cyclingnews.com og Telesport avslørte før jul – ble bekreftet av Tom Dumoulin under Team Sunwebs sesong-kick off i Berlin:

Han blir å finne på startstreken når Giro d’Italia inntar Jerusalem i starten av mai.

– Jeg har alltid vært svært glad i giroen. Faktisk mer enn Tour de France. Jeg tror ikke 2018-løypa er perfekt for meg, men den passer mer enn touren. Det hadde vært veldig tungt ikke å vende tilbake, uttaler 2017-vinneren av giroen til TV-kanalen NOS i hjemlandet.

Vokter sine ord om Froome

27-åringen fra Maastricht ble også spurt om situasjonen rundt Chris Froome i løpet av seansen. Fjorårets vinner av touren og La Vuelta sitter tilsynelatende i doping-klisteret, etter å ha fått påvist grensesprengende verdier av salbutamol i en dopingprøve avgitt under det spanske etapperittet.

Dumoulin har tidligere vært krass i sin omtale av idrettens juksemakere, men velger å moderere seg litt når det gjelder Sky-kapteinens uføre:

– Tidligere har jeg kommet med kraftige uttalelser i slike saker, men det har egentlig ikke brakt med seg noe godt. Jeg har ikke altfor god kjennskap til denne saken, men det er definitivt ikke bra for sykkelsporten, strekker han seg til å si.

Uavklart rundt Tour de France

Med en potensiell utestengelse hengende over hodet til Froome, er det per i dag usikkert om han vil være i stand til å gi seg i kast med giro-tour-dobbelen den kommende sesongen.

Under Team Sunwebs presentasjon ble det bekreftet at Dumoulin stiller til forsvar av sin Maglia Rosa – men om han dukker opp i Tour de France, er fremdeles ikke avklart.

– Det kommer litt an på hvordan jeg kommer ut av giroen. Det er definitivt en mulighet å gå for sammendraget i touren, eller en litt annen rolle. Giroen ser ut som den beste løsningen for meg og jeg går fullt inn for den, klargjør han.

 

Blir det ingen tur til Vendée-regionen i sommer, kan vueltaen bli løsningen for limburgeren. Sesongoppsettet for øvrig skal dreie seg om en tilnærmet blåkopi av det han gjorde under 2017-sesongen.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse