LAR SEG IMPONERE: Kristoffer Halvorsen synes Ineos-gutta gjør en god jobb i Frankrike. (Photo by Frank Faugere-Pool/Getty Images)

«Doffen» imponert over Ineos: – Vet akkurat hva de skal gjøre når sånne ting skjer

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 16.07.19 11:49

Del på    

Følger med på lagkameratene sine hjemmefra.

(procycling.no): Etter Tour of Norway, der Kristoffer Halvorsen vant den siste etappen til Hønefoss, har det vært stille fra Ineos-rytteren.

Ha pådro seg en skade like etter det norske etapperittet, noe som satte ham ut av spill under NM. Nå er sørlendingen på bedringens vei, og kan være på vei tilbake i ritt om snaue to uker.

– Jeg har hatt noe problemer med kneet. Det begynte en uke etter Tour of Norway. Det er under kneskålen på høyre kne. Det tok ganske lang tid før vi fikk orden på det. Jeg har egentlig trent forrige uke og denne uten noe smerte, så det er bra, sier Halvorsen til procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

For øyeblikket er han i Girona og har de siste dagene trent sammen med Joker Fuel of Norway-syklisten Herman Dahl.

– Når blir neste ritt for din del?

– Det er litt usikkert foreløpig, men jeg tror kanskje det blir Wallonie. Jeg må se litt på treningen, det var fire uker med skikkelig dårlig trening, så da trenger jeg litt tid på å komme i form igjen. Jeg regner med at det blir Wallonie.

ENDELIG: Kristoffer Halvorsen lyktes med å ta etappeseier på siste forsøk i Tour of Norway i starten av juni. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Fire uker med dårlig trening

I Tour of Norway viste 23-åringen god form. Han hevdet seg på alle etappene, vant den siste og ble nummer to sammenlagt. Formen har naturligvis vært vanskelig å vedlikeholde gjennom en snau måned med lite trening.

Nå er det norske spurttalentet derimot tilbake i full trening og tar sikte på å få til en god høstsesong.

– Det er alltid litt tungt første uken å komme inn i rytmen igjen, spesielt når det har vært dårlig trening over tid, men det kjennes greit ut nå. Jeg pleier å komme i grei form ganske fort, forklarer Doffen.

Nå venter høyden for Ineos-rytteren. Hvor han skal, eller hvor lenge han skal være der, har han ikke helt oversikt over.

– Jeg reiser opp til høyden i dag. Jeg vet ikke helt hvor det er eller hvor lenge det blir, men det er i nærheten av Andorra. Jeg skal opp der med noen lagkamerater, så det blir bra.

– Handler om å finne et lag man passer inn i

Halvorsen har en klausul i kontrakten sin med Ineos som gjør at han kan forlenge den nå etter to år hvis han ønsker det. Ingenting er imidlertid avklart ennå, og det jobbes med å finne det optimale alternativet for den tidligere U23-verdensmesteren.

– Når kan vi vente en avgjørelse?

– Det er i disse dager. Vi får se hva som skjer. Jeg trives jo bra i Ineos, men det er ikke et spurtlag. Vi får se hvilken vei det går. Det er litt forskjellig alternativer.

– Er det interesse fra mange lag?

– Vi er litt ute og hører med forskjellige lag, så jeg regner med det er litt interesse. Jeg kan ikke si så mye når ingenting er klart, men jeg regner med at det meste er klart i løpet av juli.

– Hva er viktig for deg når du skal ta denne avgjørelsen?

– Det handler om å finne et riktig lag, et lag man passer bra inn i. For min del er det ganske viktig at de snakker engelsk og har bra utstyr, for det har ganske mye å si. Det er egentlig det som er det viktigste.

PÅ PODIET MED DE STORE GUTTA: Kristoffer Halvorsen ble nummer to sammenlagt i Tour of Norway. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

– Ineos gjorde akkurat de riktige tingene

Selv om det går mye tid til trening om dagen, får også Halvorsen med seg mye av det som skjer disse dager i Frankrike.

– Jeg ser ofte avslutningene av rittene. Jeg så de siste tre-fire milene i går, og det var ganske fullt kjør, for å si det sånn.

– Hva synes du om årets Tour?

– Det har vært et bra ritt. Jumbo-Visma har syklet veldig bra, Ineos har også klart seg bra, så det er gøy. Thomas er i brukbar form, for å si det sånn.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Halvorsens lag har virkelig gjort et godt ritt så langt. Mandag var de fremme i førstevifta da det ble sidevindskjør, og Geraint Thomas og Egan Bernal har svært gode utgangspunkt før de siste to ukene.

Spesielt etappen til Saint Etienne, som Thomas De Gendt vant på imponerende vis, lot Halvorsen seg imponere av sine lagkamerater. Thomas gikk i bakken etter at Michael Woods gikk på trynet i en sving, men Ineos-rytterne viste snarrådighet og besluttsomhet da de fikk waliseren på sykkelen kjapt og kjørte ham opp i feltet.

– De er flinke på det der. De vet akkurat hva de skal gjøre når sånne ting skjer. I mange andre lag hadde de nok tapt litt tid, men Ineos gjorde akkurat de riktige tingene.