BLODIG: Janicke Gunvaldsen veltet ut av årets Flandern rundt og endte opp med en blodig arm. Her fra sykkelkross-ritt i Texas. Foto: Colin Zelt

– Det så nok mer dramatisk ut enn det var

Emma Kristine Skjerstad
Tips meg

Publisert 4.04.16 21:26

Del på    

Blodig velt i Flandern for Hitec-syklist.

Det ble ingen topplassering for Team Hitec Products i den 13. utgaven av Flandern rundt. Lauren Kitchen ble beste Hitec-rytter på en 26.-plass, 3.23 bak vinneren.

Regjerende verdensmester Elizabeth Armitstead (Boels-Dolmans) slo svenske Emma Johansson med en hjullengde i spurten, mens Armitsteads lagvenninne Chantal Blaak kom to sekunder bak.

Janicke Gunvaldsen veltet ut av den berømte vårklassikeren, og forsvant ut av rittet med i meget blodig forfatning.

– Jeg skulle fremover i feltet, og akselererte for å smette gjennom før en luke forsvant. Samtidig bremset de foran meg veldig opp, og jeg unngikk en og to, men fikk sleng og traff nummer tre. Heldigvis var det erfarne syklister rundt meg, så vi unngikk en massevelt, sier Hitec-rytteren til procycling.no.

– Det er sånn som kan skje. Jeg fikk noen kutt og slo meg godt. Jeg prøvde å fortsette, men jeg var så langt bak og hadde teknisk trøbbel, så jeg kom meg ikke opp igjen.

Dagen derpå på sykehus
Hitec-rytteren har tilbragt dagen derpå på sykehus i Belgia, og legger ikke skjul på at hun slapp billig unna.

– Det er heldigvis ingen brudd, påpeker hun.

34-årige Gunvaldsens Flandern-debut ble dermed ingen suksess.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FLANDERN-LAGET: Flandern-laget til Hitec Products besto av Janicke Gunvaldsen (f.v), Julie Leth, Lauren Kitchen, Charlotte Becker, Tatiana Guderzo og Emilie Moberg. Foto: Privat

FLANDERN-LAGET: Flandern-laget til Hitec Products besto av Janicke Gunvaldsen (f.v), Julie Leth, Lauren Kitchen, Charlotte Becker, Tatiana Guderzo og Emilie Moberg. Foto: Privat

– Det var mest vondt å ikke få kjørt løpet. Jeg har endelig fått noen gode uker trening uten sykdom, men sånn er livet som syklist.

– Det var bare en enkel velt. Jeg tror det har blitt gjort litt mer ut av det enn det var. Jeg fikk et kutt i armen som blødde mye, så det så nok mer dramatisk ut enn det var.

– Bra laginnsats
Gunvaldsen måtte stå av 25 kilometer etter at hun veltet, men Hitec-rytteren skryter av lagvenninnene sine som fullførte det 141 kilometer lange rittet rundt i Flandern. 

– Lauren (Kitchen) har syklet alle løp i år, og er nok klar for en pause. I går hadde hun ikke gode nok bein, og Charlotte (Becker) hadde teknisk og måtte til slutt stå av.

– Emilie (Moberg), Julie (Leth) og Tatiana (Guderzo) gjorde alle en veldig bra jobb for laget, og var dermed slitne når de beste kjørte fra. Det var en bra laginnsats, til tross for at resultatet ikke viser det.

Emilie Moberg endte på en 41.-plass, 3.26 bak Armitstead.

– Emilie kjører bra og viser styrke. Det blir spennende fremover, hun har hatt ryggproblemer og dette var det første rittet hvor hun ikke hadde smerter i ryggen, avslutter Gunvaldsen, som regner med å være tilbake på sykkelen tirsdag.