MEDALJEGLIS: Før sprinten fryktet landslagssjefen at starten ville ødelegge Ingrid Sofie Bøe Jacobsens medaljemuligheter. Men Halden-jenta ville det annerledes og traff perfekt i finalen, akkurat slik hun gjorde det i de første finaleheatene. Foto: NCF

– Jeg kjørte som en gærning

Even Emberland
Tips meg

Publisert 2.09.14 20:42

Del på    

Gjorde svakheten til en styrke og vant bronse for Norge.

Da Ingrid Sofie Bøe Jacobsen stormet til tet på de første 50 meterne i VM-finalen på Maihaugen, var det oppdrag utført.

Halden-jenta hadde snudd svakheten til en styrke, og etter den perfekte starten kjempet hun seg i mål til bronsemedaljen på sprinten.

– Det var utrolig, utrolig moro. Veldig mye klaffet underveis og jeg kjørte bra. Jeg er kjempefornøyd, jubler Bøe Jacobsen til procycling.no etter premieutdeling og pressekonferanse.

Les også: Norsk VM-medalje i VM i terrengsykling

– Det jeg er mest fornøyd med i dag
Landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter var før sprinten bekymret for startakselerasjonen til 22-åringen, men den satt like bra i finalen som den gjorde i de tre første heatene.

– Tidligere i år har jeg slitt med startene, men i dag fungerte de veldig bra. Jeg var veldig bestemt på å være først inn i svingen. Jeg klarte det i hvert heat, det er det jeg er mest fornøyd med i dag, smiler Bøe Jacobsen.

Også landslagssjefen jublet over Norges gode start i mesterskapet på hjemmebane.

– Det var dette vi hadde håpet på. Det var fantastisk å se det klaffe slik på hjemmebane. Hun var helt rå i hver eneste start, og det gjorde forskjellen, forteller Knudsen Storsæter til procycling.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: NCF

HOLDT UNNA: Selv om Jenny Rissveds satset alt inn i den siste svingen, holdt Ingrid Sofie Bøe Jacobsen hodet kaldt og sikret bronsemedaljen på oppløpet. Foto: NCF

Suverene sveitsere
Sveitserne Kathrin Stirnemann og Linda Indergand var dog utilnærmelige i den første delen av løypa som var teknisk krevende.

Stirnemann føk forbi henne opp den første kneika, og Indergand passerte henne like etterpå i et skogparti.

– De kjørte bedre enn meg og dro fra. Jeg klarte ikke å holde den samme farta i det tekniske partiet og mistet litt rytmen.

– Deretter ble det en kamp mot Rissveds om bronsen?

– Jeg kjørte som en gærning på grusen for å ta dem igjen og holde Jenny bak meg. Men deretter skled de i fra, og jeg skjønte at det sto mellom meg og Jenny.

Full stopp på oppløpet
Og hvilken kamp det ble.

Inn i siste sving omtrent 100 meter fra målstreken gamblet Rissveds og forsøkte seg på innsiden av Bøe Jacobsen. Den svenske jenta klarte dermed ikke kurven og styrte inn i Halden-jenta. Begge stoppet helt opp og måtte av sykkelen.

– Det er sånn det er i sprint. Jeg tok yttersvingen for å sikre meg fart, mens hun ofret alt og gikk for innersvingen. Det var deilig at jeg klarte å komme meg først på sykkelen igjen, gliser 22-åringen.

Verdensmesterskapet i terrengsykling fortsetter onsdag med stafett. Da skal bronsevinneren i aksjon igjen. Deretter følger en hviledag før hun avslutter mesterskapet på fredag med VM i rundbane for U23-ryttere.

– Stafetten blir moro. Det er gøy å sykle stafett. Vi har nok ikke det beste laget, men vi er jevne. På rundbanen skal jeg gi alt jeg har igjen. Jeg får kick av at det er på hjemmebane, og målet er topp ti, avslutter Bøe Jacobsen.