IKKE HELT FORNØYD: Sondre Holst Enger mister klassikeråpningen sin i Kuurne på grunn av en lett forkjølelse. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

– Deilig å kjempe der oppe igjen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 22.04.18 21:37

Del på    

Avsluttet det siste rittet før giro-uttaket med topplassering.

Sondre Holst Enger kom til den siste etappen i Tour of Croatia med gode minner. Det var der han kjempet seg forbi Edward Theuns i den bratte og brosteinsbelagte i finalen og tok sin andre og foreløpige siste proffseier tilbake i 2016. Den gang fulgte det en hel rekke med strålende resultater i mai og det hele ga ham en plass i Tour de France. Etter mye motgang i 2017, startet 2018 bedre for 24-åringen i Israel Cycling Academy. Der åpnet han med andreplass i første ritt på Mallorca, men siden har sykdom gjort det vanskelig for nordmannen.

De siste ukene har pilene begynt å peke riktig vei igjen, og søndag kjørte han seg inn til en femteplass på avslutningsetappen i Kroatia. Da hadde Bardiani-duoen Paolo Simion og Mirco Maestri krysset målstreken først fra bruddet. I hovedfeltet kom Holst Enger inn på tredjeplass, bak Eduard Grosu og Fabian Lienhard.

– Jeg startet spurten helt i bunn av bakken fra tet. Det var kanskje ikke helt ideelt, men jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg kommer meg formmessig. Det er deilig å kjempe der oppe igjen, sier han til procycling.no.

– Jeg har bare følt meg bedre og bedre. Det var synd at vi ikke klarte å hente inn de to foran selvfølgelig. Jeg er veldig fornøyd med hvordan laget fungerte inn på rundene, forteller han.

Giro-uttaket klart i løpet av uka

Holst Enger innrømmer at det har vært litt tungt i vår, men er glad for at det nå har begynt å løsne igjen. Han merker selv at han har begynt å klatre bedre, noe som pleier å være et tegn på at hortenseren nærmer seg godformen.

– Du merker at formen begynner å bli bedre nå?

– Ja, det har vært progressivt til nå. Fra tidligere erfaringer pleier det å løsne i mai også.

Spørsmålet blir også om det har løsnet nok allerede til at han kan få en plass blant de åtte som skal til Giro d’Italia. Fra tidligere har Ben Hermans, Rubén Plaza, Krists Neilands og Guillaume Boivin fått klarsignal. De fire siste plassene står mellom Edwin Avila (Colombia), Zak Dempster (Australia), Nathan Earle (Australia), Sondre Holst Enger (Norge), August Jensen (Norge), Guy Niv (Israel), Guy Sagiv (Israel), Kristian Sbaragli (Italia) og Daniel Turek (Tsjekkia).

Med tanke på at årets giro starter i Israel, er det også ventet at minst én av de gjenværende fire plassene vil gå til de tre israelske rytterne i bruttotroppen.

– Vi må se hva spurterne våre kan gjøre. De har hatt en tøff start på sesongen, sa sportsdirektør Kjell Carlström da bruttotroppen ble klar.

Da ble det sagt at prestasjonene Amstel Gold Race, Tour of the Alps og Tour of Croatia skulle avgjøre uttaket. I Kroatia var det opprinnelig Kristian Sbaragli, den mest meritterte av lagets spurtere, som det ble kjørt for innledningsvis. Det var likevel uten tvil Holst Enger som viste klart best form av de to, med 14.-, ellevte- og femteplass fra spurtene, mens Sbaragli fikk en tiendeplass.

I en SMS til procycling.no vil ikke Carlström si noe om sjansene til Holst Enger etter rittet i Kroatia. Finnen forteller dog at rytterne blir informert om den endelige avgjørelsen i løpet av mandag/tirsdag, mens laguttaket presenteres på onsdag.

– Får la dem avgjøre det

Holst Enger selv er noe kryptisk i tankene rundt sine egne sjanser til å komme med i det italienske rittet.

– Jeg er i hvert fall i rute til å komme i veldig god form til det rittet. Jeg får la dem avgjøre det.

– Synes du at du har levert en god søknad her i Kroatia?

– Det får dem vurdere. Utviklingen min er i hvert fall veldig positiv.

Tagget med: , , ,

Les også disse