Degenkolb på podiet etter Trofeo Campos. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Degenkolb mister Milano-Sanremo

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 14.03.18 18:27

Del på    

2015-vinneren sliter med sykdom.

(procycling.no): Trek-Segafredo får verken med seg John Degenkolb eller Giacomo Nizzolo i lørdagens Milano-Sanremo. Den sykdoms- og skadeplagede duoen erstattes av Kiel Reijnen og Boy van Poppel.

Den tidligere Sanremo-vinneren Degenkolb måtte bryte Paris-Nice sist uke på grunn av en kneblende bronkitt. Tyskeren sto av etappe fem i håp om å rekke sesongens første monument. Onsdag opplyser imidlertid Trek-Segafredo at 29-åringen ikke er frisk nok til å starte.

– Det er med tungt hjerte at jeg må avlyse min deltakelse i Milano-Sanremo, da jeg kjemper mot sykdom og er ikke frisk nok til å starte la Primavera, sier Degenkolb.

– De siste dagene har jeg følt meg bedre og bør snart være tilbake på sykkelen. Derfor er det ikke noe å urolige seg for med tanke på resten av klassikerne. Jeg ønsker mine lagkamerater lykke til på lørdag.

Trek-Segafredos andre raske klassikerspurter, Nizzolo, blir altså heller ikke å se lørdag. Med smerter i det ene kneet måtte 29-åringen si takk for seg på etappe fire av Tirreno-Adriatico. Behandling ble startet umiddelbart, med sikte på å være sterk nok til å starte Milano-Sanremo. Nå er det imidlertid besluttet at italieneren ikke kan risikere resten av sesongen ved å starte den 300 kilometer lange klassikeren.

– Jeg er utrolig skuffet over ikke å kunne starte Milano-Sanremo, som var mitt største mål tidlig i sesongen. Dette er veldig trist for min del, sier Nizzolo, mannen fra Milano.

– Vi har bestemt oss for ikke å starte ettersom kneet har blitt bedre, men ikke godt nok. Vi kan ikke ta noen risiko med tanke på resten av sesongen. Det er et langt ritt som kan gjøre mer skade. Nå skal vi gjøre alt vi kan for å fikse problemet så snart som mulig og se fremover. Jeg ønsker mine lagkompiser lykke til og jeg skal støtte dem foran TV’en.

I lørdagens Milano-Sanremo stiller Trek Segafredo dermed med Jasper Stuyven, Fabio Felline, Koen de Kort, Boy van Poppel, Kiel Reijnen, Ryan Mullen og sveitseren Gregory Rast.

Tagget med:

Les også disse