IKKE TIL VM: Magnus Cort har testet positivt for COVID-19-viruset. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Dansk rytter Corona-positiv – mister Sykkel-VM

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 16.09.20 08:11

Del på    

– Ingen god forberedelse, innrømmer han.

(procycling.no): Overraskende nok dukket ikke Magnus Cort opp til start ved den avsluttende 10,1 kilometer lange tempoetappen under Tirreno-Adriatico. Sent tirsdag kveld kom forklaringa: Dansken hadde avlevert positiv test for COVID-19-viruset dagen i forveien.

– Rytter Magnus Cort avga positiv prøve for COVID-19-viruset søndag den 13. september etter Tirreno-Adriatico-etappen. Han ble isolert fra laget og andre, og kjørte selv tilbake til Girona i Spania hvor han nå er i karantene, skrev EF Pro Cycling i en pressemelding.

27-åringen var egentlig tatt ut til å kjøre VM i Imola. Det blir det nå ikke noe av ettersom dansken må holde seg unna sykkelen den neste uka.

– Nå har jeg et antall dager uten sykkelen foran meg. Selv om jeg ikke er så syk, er det ingen god forberedelse, sier han til dansk TV 2 Sport.

Landslagssjef Anders Lund har alt plukket ut Jesper Hansen (Cofidis) som Corts erstatter. Det var uansett at valg han egentlig ikke ønsket å ta:

– Magnus er en erfaren herre i VM-sammenheng, og han er god i disse mesterskapsrittene. Så det er skikkelig ergerlig. Han var også i meget god form, sier Lund.