TILBAKE PÅ TOPPEN: Rasmus Guldhammer har hatt et par tøffe år på sykkelsetet, men er virkelig tilbake i storslag i år. Foto: procycling.no.

– Jeg var overlegen

Anders Lindstrøm
Tips meg

Publisert 10.05.14 18:29

Del på    

Det stinker en ny proffsjanse av Rasmus Guldhammer.

GRAN, HADELAND (procycling.no): Den tidligere profesjonelle rytteren Rasmus Guldhammer (Team Trefor) viste styrke i Hadeland GP. Dansken vant foran sin landsmann Lasse Bøchman (Cult Energy) og svenske Michael Olsson (Team Ringeriks-Kraft).

Les også: Se bildespesial fra Hadeland GP her!

– Det var veldig deilig å vinne. Jeg liker godt å kjøre her,og dette var veldig gøy. Det er mange gode, unge nordmenn, så jeg var ikke sikker på at jeg skulle vinne. Jeg var overlegen på slutten, forteller en lykkelig Guldhammer til procycling.no.

Rittet ble avgjort opp den knalltøffe stigningen Lynnebakken, en bakke på rundt fem kilometer med åtte prosent stigning i snitt.

Nordmennene fikk det tøft
Odd Christian Eiking (Team Joker) ble beste nordmann på en fjerdeplass.

– Jeg var ikke sterk nok. Jeg var egentlig helt stiv allerede i første svingen, så det var bare å kjempe seg opp. Jeg hadde håpet på mer, men det gikk som det gikk, sier en skuffet Eiking til procycling.no.

Øster Hus-Ridley var også noe skuffet etter dagens ritt, men Sven Erik Bystrøm fikk med seg en fin sjetteplass.

– Jeg gikk nok litt for langt ned i kjelleren da jeg hang på de to fremste i starten. Jeg slapp de, og fikk de tungt etter det, og tapte plassering etter plassering. Hadde det vært lengre hadde jeg falt mye lenger ned på listen, forteller Bystrøm.

Bystrøm:Hoem

SPENT FØR START: Sven Erik Bystrøm fortalte før start at dagens avslutning trolig ville bli for tøff for han. Foto: procycling.no

Ingen fikk gå
Etter den offisielle starten gikk tok det ikke lang tid før rytterne angrep i øst og vest. Flere grupper prøvde seg, men det viste seg å være svært vanskelig å få en luke.

Først gikk det en farlig gruppe på ti ryttere, hvor blant annet den danske favoritten Magnus Cort Nielsen (Cult Energy) satt. Dette bruddet ble naturligvis sett på som en trussel av hovedfeltet, som kjørte knallhardt og hentet inn bruddet.

Deretter prøvde blant andre stortalentet Sondre Holst Enger lykken med et soloangrep. Spurttalentet klarte derimot ikke å holde unna for feltet alene, og måtte snart gi opp det ambisiøse forsøket.

Det mest langvarige bruddet besto av Øystein Stake Laengen (Motiv 3) og Adrian Gjølberg (Team FixIT.no). Duoen holdt lenge unna for feltet, men da lag som Team Joker og Øster Hus-Ridley  virkelig satt opp farten inn mot finalen, måtte duoen i front kaste inn håndkleet.

Stort felt i finalen
Til tross for en usedvanlig kupert løype, var feltet relativt samlet da de inntok dagens siste og avgjørende bakke. Rundt 70 ryttere satt i gruppen som skulle gjøre opp om seieren, men denne gruppen ble raskt redusert da bakken startet.

Det var danske Cult-Energy som tok kontroll opp den avsluttende bakken, til tross for at de meldte før start at rittet var for hardt for deres ryttere. Feltet krympet stadig ettersom de nærmet seg toppen, og etter hvert satt kun fem ryttere i front.

Da stortalentet Guldhammer angrep, var det kun hans landsmann Bøchman som klarte å følge. Snart etterpå angrep Guldhammer nok en gang, og den talentfulle 25-åringen kunne juble for en overlegen soloseier på toppen av Lynnebakken.

Bak kjempet bergenseren Eiking seg inn til en fjerdeplass, mens en utslitt Bystrøm såvidt klarte å berge sjetteplassen.

Resultater:
1. Rasmus Guldhammer (Team TREFOR) 4.17.14
2. Lasse Bøchman (Cult Energy) +23
3. Michael Olsson (Team Ringeriks-Kraft) +31
4. Odd Christian Eiking (Team Joker) +42
5. Åsmund Løvik (Motiv 3) s.t.
6. Sven Erik Bystrøm (Team Øster Hus) +54
7. Håvard Blikra (Team Øster Hus) +58
8. Rasmus Mygind (Team TREFOR) +59
9. Bjørn Tore Hoem (Team Sparebanken Sør) s.t.
10. Etienne Van Empel (Rabobank) +1.20
11. Martijn Tusveld (Rabobank) +1.30
12. Sindre Lunke (Team Sparebanken Sør) +1.40
13. Jeroen Meijers (Rabobank) +1.42
14. Anders Kristoffersen (Motiv 3) s.t.
15. Erik Kolsung (TVK) +1.50
16. Øyvind Lukkedal (Team Ringeriks-Kraft) +1.59
17. Kristoffer Skjerping (Team Joker) +2.03
18. Rolf Nyborg Broge (Team Designa Køkken) +2.04
19. Trond Håkon Trondsen (Frøy-Bianchi) +2.05
20. Njål Kleiven (Motiv 3) +2.09