KJEMPET I TOPPEN: Herman Dahl spurtet inn til topplassering i sesongdebuten på Rhodos. FOTO: Tour de Bretagne

Dahl nær podiet i sesongdebuten

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 3.03.19 14:49

Del på    

Norske lag innledet sesongen på Rhodos.

(procycling.no): Uno-X, Joker Fuel of Norway, Bygdø IL og Oslofjord Cycling Team innledet alle sesongen med endagsrittet Internation Rhodes Grad Prix (UCI 2.1).

Det 186 kilometer lange rittet tok rytterne rundt den greske øya, med en lengre stigning tidlig i rittet. Den ni kilometer lange klatringen à fem prosent sørget for flere splitter i feltet, men med over 100 kilometer til mål hadde den ingen avgjørende betydning.

Et brudd hvor Ole Forfang (Joker Fuel of Norway) satt la press på feltet, men til slutt samlet det seg til massespurt. Dusan Rajovic (Adria Mobil) var den raskeste på oppløpet, mens Herman Dahl (Joker Fuel of Norway) spurtet inn til en fjerdeplass (ubekreftet).

Brudd presset feltet

To mann maktet å slite seg løs etter rundt 25 kilometer sykling, men fikk ikke noe særlig luke inn mot dagens største klatring. I feltet ble det satt fart oppover og over toppen samlet det seg.

I bakkant av klatringen så gikk en gruppe på fire ryttere løs, hvor Ole Forfang (Joker Fuel of Norway) satt, sammen med Roland Thalmann (Team Vorarlberg), Daniel Dina (Pannon Cycling Team) og Radoslav Rogina (Adria Mobil).

Kvartetten holdt det godt gående inn mot finalen av rittet, og hadde fremdeles et par minutter inn på de siste milene. Med fem kilometer til mål hadde feltet ennå ikke klart å taue de inn igjen, men de klarte ikke å holde feltet bak seg. Inn på den siste kilometeren var alt samlet igjen og det gikk mot massespurt.

Saken oppdateres!

Tagget med: , , , ,

Les også disse