VANT: Herman Dahl vant første etappe i Tour de Bretagne. Men mistet ledertrøye på etappe to. Foto: Joker-Icopal.

Dahl mistet ledertrøya etter spurtdrama

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 26.04.18 17:01

Del på    

Thrillerfinale på 2. etappe av Tour de Bretagne.

(procycling.no): Matteo Malucelli (Androni-Sidermec-Bottecchia) gikk seirende ut av en nervepirrende finale på den andre etappen av Tour de Bretagne torsdag. Italieneren var raskest i massespurten i Plougoumelen etter at et firemannsbrudd med blant andre Team Coops Håkon Lunder Aalrust ble innhentet av et frådende hovedfelt godt innenfor siste kilometer.

Malucelli vant foran Max Kanter (Development Team Sunweb) og landsmannen Jakub Mareczko (Wilier Triestina-Selle Italia), og tok med det over ledelsen sammenlagt fra Herman Dahl (Joker Icopal), nordmannen som vant åpningsetappen onsdag.

På torsdagens etappe endte Dahl på en skuffende 20.plass og ligger nå som andremann sammenlagt, fire sekunder bak Malucelli.

Krister Hagen (Team Coop) spurtet inn til en sterk femteplass og ble beste nordmann på etappen.

Belønnet med klatretrøye

Bruddet med Aalrust lå 50 meter foran hovedfeltet idet rytterne raste under seilet for siste kilometer, og ble tatt igjen inne på oppløpet.

– Det ble en lang dag i brudd, og det var veldig kjekt. Det var kjekt å vise seg frem. Jeg følte meg sterk og tok begge bakkespurtene, sier Aalrust i en pressemelding.

Coop-rytteren var effektiv underveis på etappen og skaffet seg nok poeng til å overta klatretrøya. Joker-rytteren Henrik Evensen ledet klatrekonkurransen etter første etappe med ti poeng. Med 16 poeng totalt henger polkadot-trøyen nå på skuldrene til Aalrust.

– Ved en kilometer igjen bestemte jeg meg for å gå all in. Jeg støtet og fikk luke, men dessverre holdt det ikke helt inn. Jeg ble hentet med 500m igjen. Det ble en tur opp på podiet for å mota klatretrøyen og kombinasjonstrøyen. En god dag, legger Aalrust.

Foran den tredje etappen er Dahl andremann sammenlagt, mens Hagen klatret fem plasser og ligger nå åttendemann.

Tagget med: , ,

Les også disse