GIR SEG: Stephen Cummings legger opp. Foto: Tim De Waele

Cummings legger opp

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 19.11.19 21:35

Del på    

Ønsket å fortsette, men fant ikke noe lag for 2020.

(procycling.no): Det fortalte briten på podkasten Never Strays Far.

– Jeg ønsket å fortsette ett år til eller så. Jeg følte meg fysisk bra, men muligheten for å fortsette var ikke der. Jeg så etter muligheter, men det ble ikke til noe. Jeg må finne meg en annen jobb, sier Stephen Cummings.

– Jeg kontaktet et par lag, ikke WorldTour-lag, som jeg så på som veldig spennende prosjekter. Men jeg satte ikke verden på hodet for å lete for mye. Det var på en måte en beskjed til meg selv. Jeg hadde vært fornøyd med å kunne fortsette, men jeg var også fornøyd med å stoppe. Jeg sitter ikke her og er veldig lei meg, men jeg er takknemlig for mulighetene. Jeg har vært privilegert som har fått leve ut drømmen min. Jeg ser tilbake på karrieren med gode minner. Ett år til hadde vært fint, men det er nok mer med tanke på hvordan det endte. På en måte er det fint å avslutte karrieren én kilometer unna hjemmet, men det er ikke så kult når det skjer med en brukket rygg, sier han med en lett latter.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Cummings måtte nemlig bryte Tour of Britain på den femte etappen, som i hovedsak gikk på halvøya Wirral like sør for Liverpool. 38 år gamle Cummings er fra Clatterbridge på den nevnte halvøya. 

Briten startet proffkarrieren sin i belgiske Landbouwkrediet-Colnago i 2005. Der var han i to år, før han gikk videre til Discovery Channel. 2007-sesongen var det siste for det amerikanske laget, og Cummings fortsatte dermed karrieren i Barloworld. Der var han i to år, før han ble en del av det nyoppstartede Team Sky foran 2010-sesongen. Etter nye to år der, gikk han til BMC. Der syklet han i tre år, og vant den 13. etappen i Vuelta a España i 2012.

Hans beste år i karrieren kom etter at han gikk til MTN-Qhubeka, senere Team Dimension Data og til neste år Team NTT.

Her vant briten den 14. etappen i Tour de France i 2015 til Mende, foran Thibaut Pinot og Romain Bardet. Seieren var attpåtil på Mandela Day, en dag som selvsagt har en helt spesiell betydning for det sør-afrikanske laget.

Cummings hadde en enda bedre sesong i 2016. Da markerte han seg virkelig med noen strålende seirer, og han noterte seg for etappeseier i alle sine fire etapperitt på WorldTour-nivå. Det betød altså etappeseier i Tirreno-Adriatico, Vuelta al Pais Vasco, Critérium du Dauphine og Tour de France. Han vant også Tour of Britain på høsten. 

De siste årene har han slitt mer med å kjøre inn de gode resultatene, og uten en kontrakt for 2020-sesongen, har han altså nå valgt å legge opp.

TOUR DE FRANCE: Stephen Cummings vant den 14. etappen i Tour de France i 2015. Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med:

Les også disse