Prøv Procycling Pluss idag

BOMMERT: Fabio Jakobsen hadde los på seier under åpningen av Tyrkia rundt. Dessverre kastet han sykkelen over feil strek under duellen mot Sam Bennett. (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Skulle bare cruise inn til sesongens tredje seier …

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 17.04.19 11:40

Del på    

VIDEO: Så innså Fabio Jakobsen tabben han hadde gjort.

(procycling.no): Deceuninck-Quick Step har med så bra opptrekkere til Tyrkia rundt, at danske Michael Mørkøvs tjenester ikke var nødvendig mot slutten av åpningsetappen.

I stedet tok Álvaro Hodeg og Maximiliano Richeze teten for det belgiske storlaget. Colombianeren skjøt fart og fant en åpning ute til venstre, før argentineren tauet til det var rundt 250 meter igjen der Fabio Jakobsen spurtet mot seier.

Nederlenderen var først og kastet sykkelen fram over det han trodde var målstreken. Bak ham jaktet Sam Bennett og han avsluttet ikke før den reelle målstreken var passert og kunne juble for seier.

Se brøleren her! Video fra Eurosport Norge:

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Heldigvis for Jakobsens del innså han tabben kjapt, og sto derfor ikke for noen målfeiring mens BORA-Hansgrohe-rytteren sikret seg det som var hans 8. etappeseier fra etapperittet.

– Bennett var raskere enn meg

Arrangøren hadde hengt opp store plakater som talte ned fra 100 til 50 meter igjen, og så videre. Men de mange linjene i forkant av den reelle målstreken var nok til å gjøre 22-åringen forvirra.

Han brukte heller ingen bortforklaringer da han ble spurt om egen bommert i etterkant:

– Det var en hektisk finale. Lagkameratene min gjorde et bra opptrekk, men jeg startet nok litt tidlig. Eventuelt så var Bennett bare raskere enn meg. Jeg kastet sykkelen fram over noe hvitt, men det var ikke målstreken. Bennett var uansett raskere enn meg, sa Jakobsen etterpå.

Onsdagens etappe kan bli en ny mulighet for Jakobsen og de andre spurterne i rittet. Det venter imidlertid en fire kilometer lang bakke opp til mål. Den stiger fire-fem prosent i starten før den peaker på rundt sju – to kilometer fra mål. Så holder den rundt tre prosent derfra og inn, med et par svinger innenfor den siste kilometeren.

Husk at du kan følge med på all moroa via Eurosport Player!

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

procycling.no og Eurosport har et redaksjonelt samarbeid om tekst og video!

 

Tagget med: , , ,

Les også disse