BLIR MED VIDERE: Både Olav Hjemsæter og Louis Bendixen har forlenget kontrakten med Team Coop.

Coop forlenger med rask duo

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 18.10.19 15:44

Del på    

Både Hjemsæter og Bendixen blir med videre.

(procycling.no): Det bekrefter Team Coop i en pressemelding fredag ettermiddag.

Begge to har syklet for Coop de siste to sesongene (Hjemsæter hadde en intensjonsavtale med Coop foran 2018-sesongen og startet ikke i laget før på sommeren) og har utmerket seg med flere gode plasseringer i massespurter. 

– Det er den beste muligheten jeg har for å utvikle meg den neste sesongen, og der hvor jeg føler jeg har størst støtte og de beste vilkårene. Jeg kunne kjørt for andre lag, men valgte Team Coop, for de har det beste oppsettet for meg. Jeg er veldig fornøyd med trenerne, måten ting blir gjort på, og gleder meg til å lære de unge rytterne hvordan det er å kjøre større sykkelløp, samtidig som jeg kan fortsette min utvikling, sier Louis Bendixen i pressemeldingen.

Hjemsæter ønsker å ta nye steg

Dansken har rukket å bli 24 år og var i årets Coop-lag blant de eldste. Kun Kristian Aasvold og Trond Håkon Trondsen er eldre blant årets ryttere, og med Aasvold til Riwal og en uviss fremtid for Trondsen, kan dansken dermed fort bli den eldste Coop-rytteren neste år.

Olav Hjemsæter er fremdeles i tenårene og fyller ikke 20 år før 26. desember. Hjemsæter imponerte i sesongåpningen med flere toppresultater i Kroatia, før skader gjorde det vanskelig i store deler av sesongen. Han viste dog igjen på høsten at han har et godt nivå inne. 

– Jeg har hatt to gode år i Team Coop og ønsker å ta nye steg sammen med laget neste år. Jeg har også troen på at vi kan gjøre det enda bedre, både personlig og som lag. Det virker som at vi får et godt sportslig opplegg og et godt lag med ryttere og det ser jeg frem til, sier Hjemsæter.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Børresen meget fornøyd

De to rytterne er de første Coop offisielt sett har forlenget med for neste sesong. Samtidig mister de altså Kristian Aasvold til Riwal, mens Erlend Blikra skal kjøre for Uno-X Norwegian Development Team de neste to sesongene.

 

Sportsdirektør Magnus Børresen er selvsagt fornøyd med at den raske duoen har forlenget kontraktene sine med Team Coop. 

– Bendixen er en viktig bidragsyter i laget, både av og på sykkelen. Han er en erfaren rytter med mange kvaliteter på sykkelen, både teknisk og taktisk. Vi forventer at han skal fortsette å utvikle seg som han har gjort de siste årene i Team Coop, og fortsette med å levere gode resultater neste år. Olav er også en mann for fremtiden, og jeg tror at norsk sykkelsport kommer til å se mye av han fremover. Han var uheldig i vår og var ute med et albuebrudd, men viste at han er en seriøs og tålmodig idrettsutøver, og kom sterkt tilbake på høsten. Vi er veldig glad for å ha de begge to med videre, og tror at de kan få vist hva de er gode for neste sesong, sier Børresen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse