Prøv Procycling Pluss idag

<b>VALGTE Å BEKLAGE:</b> Lørdag kveld ba Mark Cavendish om unnskyldning, men Alexander Kristoffs trener mener Tour de France-juryen likevel burde sanksjonert for 29-åringens farlige manøver. FOTO: REUTERS/Christian Hartmann

SJOKKERT: Mark Cavendish er sint på Alexander Kristoff etter at nordmannen ble sitert hos Cyclingnews om Cavendishs velt på den første etappen. FOTO: REUTERS/Christian Hartmann

– Cavendish vurderer å saksøke Kristoff

Synne Kvam
Tips meg

Publisert 7.07.14 21:46

Del på    

Misliker nordmannens uttalelser.

(Dagbladet/procycling.no): Mark Cavendish er ute av Tour de France med en skadet skulder, etter å ha krasjet på oppløpet på den første etappen av årets Tour.

Nå er den britiske sykkelstjernen i harnisk over at norske Alexander Kristoff skal ha uttalt at det er mulig at Cavendish krasjet med vilje – hvor han dro med seg Simon Gerrans i bakken.

Ifølge BBC Yorkshires Tour de France-journalist er Cavendish sjokkert over uttalelsene til Kristoff.

– Mark Cavendish vurderer å gå til sak mot Alexander Kristoff etter at nordmannen anklaget at Cavendish krasjet med vilje, skriver BBC-journalisten Matt Slater på Twitter.

– Cavendish sin agent, Simon Bayliff, sier at stjernen er sint/sjokket over Kristoffs kommentar, særlig de om at han krasjet med vilje, skriver Slater videre.

Burde straffes

Alexander Kristoffs trener, Stein Ørn, uttalte til procycling.no etter den første etappen at han mente at Cavendish burde bli straffet for farlig oppførsel på oppløpet.

– Det åpner seg faktisk opp en luke, som er det Cavendish vil, men det ender opp med at han bruker for mye kraft og faller i bakken selv. Dette har ingenting med at han er ute av balanse å gjøre. Dette gjør han for å få mer plass, og han har gjort akkurat det samme før, sier Ørn til procycling.no.

– Høres merkelig ut

På det internasjonale sykkelnettstedet Cylingnews er Alexander Kristoff sitert på følgende:

– Suarez ble utestengt for biting på fotballbanen, og for meg så det ut som om han krasjet med vilje, skal Kristoff ha uttalt ifølge nettstedet – uten at det er nevnt hvor sitatet er hentet fra.

procycling.no har vært i kontakt med Kristoffs trener i kveld, som sier at nordmannen bare er opptatt av at Cavendish skal bli frisk.

– Alex sin kommentar er at han selvfølgelig håper at Cavendish skal bli frisk og rask. Han unner ingen å skade seg, sier Ørn til procycling.no.

– Kristoff er ferdig med dette og ser framover. Å saksøke noen som sier hvordan det hendte høres helt merkelig ut, sier treneren.

Stein Ørn mener at Cavendish sin reaksjon overfor Kristoff kommer av at han er frustrert.

– Selv om Cavendish er stor stjerne, kan han ikke holde på sånt. Nå er han frustrert, lei seg og har vondt. Dette virker å være sagt i frustrasjon etter de siste dagers hendelser, sier Ørn til procycling.no.