HISSIG IGJEN: Mark Cavendish (til venstre) ble irritert da han igjen fikk et dopingspørsmål. Her fra en fjorårets pressekonferanse fra Tour de San Luis. Foto: Tim de Waele

– Sikker på at ingen ikke ligger med kona di?

Kjetil Rakkenes Anda
Tips meg @KjetilAnda

Publisert 18.01.15 10:24

Del på    

Cavendish i strupen på journalist.

Mandag starter Tour de San Luis med en velkjent og rappkjeftet Mark Cavendish på startstreken. Briten deltok lørdag på en vanlig pressekonferanse med Michal Kwiatkowski, Nairo Quintana, Carlos Betancur og Thomas Voeckler.

Alt gikk i sin skjønneste orden før Cavendish fikk spørsmål om han var 100 prosent sikker på at hans motstandere var rene.

– Kan du være 100 prosent sikker på at ikke noen av de andre journalistene her ligger med kona di? svarte en irritert Cavendish ifølge feltet.dk.

– Der hvor det er penger å hente, er det p**khoder som jukser, men sykling er langt foran andre sportsgrener når det kommer til testing. Jeg håper alle gjør det rette, men med menneskets natur kan du aldri være sikker, fulgte briten opp.

Cavendish føler seg imidlertid trygg på at dersom noen jukser, blir de tatt. 29-åringen ble også under Tour de France i fjor svært irritert da han ble sammenlignet med Luiz Suarez.

Etixx-Quickstep-rytteren kunne valgt Tour Down Under som starter tirsdag som sitt første løp for året, men i år som i fjor velger altså spurtesset langt roligere omgivelser i Argentina.

– Tour Down Under er et WorldTour-løp og du skal være i god form allerede i januar. Det ville vært vanskelig å holdt det gående til juli. Her i San Luis er det litt mer avslappet, sier Cavendish.

Det støtter både Kwiatkowski og Quintana. Sistnevnte vant fjorårets utgave.

Tour de San Luis starter mandag kveld norsk tid.