FOTO: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Cauberg-finalen fjernes fra Amstel Gold Race

Procycling
Tips meg

Publisert 15.02.17 20:16

Del på    

– Vi øsker et åpnere ritt, sier arrangøren.

Arrangørene bak Amstel Gold Race har besluttet å fjerne siste stigning av Cauberg fra årets rittet. Dermed vil feltet nå forsere den velkjente bakken for siste gang med 19 kilometer igjen, i det arrangørene håper skal bli et «mer åpnet» ritt enn tidligere.

Som vanlig startet den nederlandske vårklassikeren i Maastricht. Løypen fører hovedfeltet inn på tre forskjellige sløyfer gjennom den kuperte landskapet i Limburg, der hver av rundene har en passering av Cauberg.

I de senere år har den siste sløyfen innebefattet bakkene Geulhemmerberg og Bemelerberg, før en avslutning med Cauberg og målstreken 1.8 kilometer bortenfor toppen i Berg en Terlblijt.

Nå har imidlertid arrangørene merket at Cauberg ligger for tett på mål. Ved å fjerne bakken håper de også at flere type ryttere kan være med å kjempe om seieren i rittet.

– Ved å fjerne den siste klatringen av Cauberg ønsker vi et åpnere ritt, hvor vi ser flere utfordrere og angriperne få sine sjanser, rittdirektør Leo van Vliet til limburger.nl.

– Det er ikke arrangørene, men rytterne og lagene som skaper rittet. Det er åpenbart at Cauberg, som nå vil ligge omtrent 19 kilometer fra mål, vil bli mindre avgjørende.

Cauberg-bakken har vært en sentral del av finalen i Amstel Gold Race siden rittets målgang ble flyttet til Valkenburg i 2003.

 

Tagget med:

Les også disse