Prøv Procycling Pluss idag

SLUTT PÅ UAE TOUR: Nå skal alle rytterne og støtteapparat testet for Covid-19. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Hagen: – Alle utøverne og støtteapparat skal bli testet i løpet av noen timer

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 27.02.20 22:01

Del på    

UAE Tour stoppes av koronaviruset.

(procycling.no): Fem etapper av årets UAE Tour er hittil kjørt, og fremdeles gjenstår det to etapper. Men nå kan det virke det til at de resterende etappene er avlyst.

Det er det italienske ProTeamet Vini Zabú-KTM, som deltar i rittet, som torsdag kveld melder det på Twitter.

Laget skrev først at rittet var avlyst, før de fulgte opp med en ny melding hvor de skrev at lokale myndigheter nå testet alle rytterne og alle i det sportslige apparatet til lagene for koronaviruset Covid-19.

Det offisielle nyhetsbyrået til de Forente Arabiske Emirater, WMA, skriver torsdag kveld at Abu Dhabi Sports Council har bestemt seg for å avlyse de to gjenværende etappene i UAE Tour etter at to personer har testet positivt for koronaviruset.

Like før midnatt norsk tid kom det også en pressemelding fra arrangøren, som bekrefter at to italienere i støtteapparatet til ett av de deltagende lagene har testet positivt for koronaviruset Covid-19.

Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal) og Sven Erik Bystrøm (UAE Team Emirates) er de to norske deltakerne i rittet. Hagen bekrefter til procycling.no at de har fått beskjed om at rittet nå er avlyst.

– Vi ble vekket for et kvarter siden. Klokka er 01.05. Det er visstnok noen i støtteapparatet på et lag som har testet positivt for corona. Og alle utøverne og støtteapparat skal bli testet for viruset nå innen noen timer, skriver Hagen i en melding. 

Rytterne holdes nå på hotellet. Hagen oppholder seg for øyeblikket på et hotell ved Formel 1-banen i Abu Dhabi.

Mens Hagen ble vekket, fikk Bystrøm noen timer på puta. Han skriver i en melding til procycling.no tidlig fredag morgen, lokal tid, at han våknet til nyheten om kanselleringen og at alle nå skal testes i løpet av dagen.

Bystrøm avviser Gazzetta-rapport

Den italienske storavisen Gazzetta dello Sport skriver at det var to italienske massører på Sven Erik Bystrøms lag, UAE Team Emirates som først følte seg uvel.

De skal ha hatt febersymptomer, skriver avisen videre.

I en melding til procycling.no skriver Bystrøm klart og tydelig at det ikke stemmer.

De lokale myndighetene i Abu Dhabi skal så ha blitt varslet, noe som førte til at rytterne og støtteapparat nå altså venter på å bli testet.

Froome: – Folkets helse må komme først

Italienske Tuttobiciweb skriver at deltagende ryttere fortalte at de på et møte ble informert om at de som tester positivt vil bli holdt i karantene i 14 dager, mens resten kan fly hjem på lørdag.

Pressesjefen i Lotto Soudal, Philippe Maertens, skriver som Vini Zabú-KTM at rytterne og det sportslige apparatet nå testes.

Amerikaneren Larry Warbasse, som sykler rittet for AG2R La Mondiale, la ut følgende melding på Twitter torsdag kveld.

– Vel, alle var bekymret for 160 kilometere med sidevind i morgen, men virker som om koronaviruset blåste sterkere enn vinden, skriver Warbasse.

Chris Froome la også ut en melding på Twitter torsdag kveld.

– Det er synd at UAE Tour nå har blitt avlyst, men folkets helse må komme først. Vi venter alle på testing og vil holde oss på hotellet til vi får en annen beskjed. Jeg håper de som er berørt kommer seg raskt og at det ikke blir noen ytterligere tilfeller, skriver Froome.


#COVID2019 #UAETour Nell’hotel stanno venendo effettuati dei test.
In the hotel the local authorities are testing all the riders and the staff members #Coronavirus pic.twitter.com/3y0YxZGLxg

Tagget med: ,

Les også disse