IMPONERTE: Martin Bugge Urianstad satt i det avgjørende bruddet på den første etappen av Fredsrittet. Foto: Jan Brychta/Uno-X

Bugge Urianstad i toppen i Fredsrittet: – Hadde troen på at det kunne gå skikkelig bra

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 7.06.19 17:50

Del på    

Satt i det avgjørende bruddet, men havnet like utenfor podiet på den første etappen.

(procycling.no): Et farlig brudd fikk gå hele veien til mål på den første etappen av Fredsrittet.

Jakub Otruba (Tsjekkia), Mathias Norsgaard (Danmark), Stefan Bissegger (Sveits), Marijn van den Berg (Nederland), Francisco Campos (Portugal) og Patrick Gamper (Østerrike) satt i brudd sammen med norske Martin Bugge Urianstad.

Det hele endte i en spurt blant utbryterne der Bissegger var den raskeste. Sveitseren tok dermed seieren, mens Van Den Berg og Campos fulgte på plassene bak.

Martin Bugge Urianstad endte på en meget god fjerdeplass, hans beste resultat hittil i karrieren. 20-åringen fra Tananger klatret også godt i sammendraget, ettersom bruddet fikk hele 1:08 ned til feltet der resten av de norske rytterne satt.

– Det var nært, så det var litt kjipt, sier Uno-X-rytteren til procycling.no etter målgang.

Bugge Urianstad forteller om et aktivt landslag i støtecupen i starten av rittet, og at bruddet samarbeidet godt.

– Vi hadde god kontroll i støtecuppen og jobba bra sammen. Jeg kom av gårde over toppen av den første bakken i et brudd som jobbet bra sammen. Det var mange sterke ryttere, og vi fikk ganske fort luke. Mot slutten fikk jeg beskjed om å spare meg. Da kjørte jeg ganske taktisk siden jeg visste det var sterke ryttere i bruddet, forklarer landslagsrytteren.

Gleder seg til å hjelpe kapteinene i fjellene

I finalen prøvde Bugge Urianstad seg med et angrep, men det gikk ikke som han håpte.

– Jeg prøvde å rykke en gang i bakken med ni kilometer igjen, men folk hang seg på hjul, så det ble ikke noe. Jeg kjørte det jeg hadde i spurten. Jeg hadde troen på at du kunne gå skikkelig bra.

Den første etappen av rittet var småkupert, men i forhold til de to etappene som venter, var dette den desidert letteste på løypeprofilen. Nå skal det kjøres for Tobias Foss og Andreas Leknessund for det norske landslaget.

– Jeg gleder meg til å kjøre for dem. De er kjempesterke, sier Urianstad som selv ligger godt plassert.

Er du mest fornøyd eller skuffet nå?

– Jeg er fornøyd, det er et bra resultat. Men jeg hadde jo håpet det kunne gå enda bedre når jeg først hadde mulighet. Jeg er fornøyd, men med litt bismak, sier Urianstad.

Nyklipte klatretalenter

Dagen før Fredsrittet startet med en prolog, tok fire av U23-landslagets seks ryttere barbermaskinen fatt og gjorde kort prosess på det som var av hårsveiser.

Tobias Foss, Andreas Leknessund, Jonas Iversby Hvideberg og Martin Bugge Urianstad var alle nyfriserte da rittet startet torsdag.

– Var det skallaeffekten som slo til i dag?

– Ja, det var kanskje det, men det hadde nok gått enda bedre om jeg hadde brukt høvel, ler dagens fjerdemann.

Den boybandlignende kvartetten kaller seg forøvrig Uno dos tres quatro X. 

Uno dos tres quatro X: Landslagsgutta følger mottoet «less is more» hva gjelder hårsveis. Foto: Torjus Sleen, som forøvrig enn så lenge tviholder på sin vante sveis.