FAST INNSLAG I PLOUAY: Alexander Kristoff har for vane å få med seg endagsrittet i Bretagne hvert år. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

Bretagne Classic er reddet

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 4.02.19 15:10

Del på    

Arrangøren avhengig av TV-produksjon for å fortsette.

(procycling.no): Det ble ramaskrik i Bretagne da fransk TV først vendte tommelen ned for produksjonen av Bretagne Classic Oest-France (GP Plouay) i starten av september.

– Blir det ingen produksjon av LIVE-TV-bilder, mister vi WorldTour-statusen vår og uten den er ikke kontraktene med samarbeidspartnerne våre verdt noe som helst, uttalte rittdirektør Jean-Yves Tranvaux.

Både Edvald Boasson Hagen (2012) og Alexander Kristoff (2015) har vunnet rittet tidligere, og har pleid å kjøre der hvert år. I 2019 leker dog begge med tanken på å kjøre Vuelta a Espana i samme tidsrom.

Mandag kom det heldigvis en bekreftelse på at rittet også kommer til å gjennomføres denne sesongen. Det etter at fransk TV likevel gikk med på å produsere rittet:

– Damenes WorldTour-ritt og Bretagne Classic opprettholdes og vil bli sendt direkte på fransk TV, skrev arrangøren på Twitter ifølge wielerflits.nl.

I fjor var det Amy Pieters som vant kvinnenes utgave av rittet, mens Oliver Naesen gikk seirende ut av duellen på herresiden. Med unntak av 2. verdenskrig har rittet blitt arrangert hvert år siden 1931.

Damene skal sykle 30. august, mens gutta skal i aksjon den 1. september.