GODT MED: Stine Borgli gjorde en god figur. Her fra Ladies Tour of Norway i 2017. Foto: LC/Tim De Waele/Corbis via Getty Images

Borgli med topplassering i sesongdebuten

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 21.02.19 17:38

Del på    

Flere nordmenn godt med på kupert etappe.

En gruppe på fire ryttere holdt unna i på den første etappen i Setmana Ciclista Valenciana. Det var først seks ryttere som krysset over stigningen opp til Barx, men ned mot mål mistet de to Bigla-rytterne Cecilie Uttrup Ludwig og Leah Thomas kontakten med tetgruppa.

Av de gjenværende fire rytterne var det Ruth Winder (Trek-Segafredo) som var best i avslutningen og vant åpningsetappen. To sekunder bak kom Soraya Paladin (Alé Cipollini) og Karol-Ann Canuel (Boels-Dolmans), mens Mavi Garcia (Movistar) kom inn fem sekunder bak etappevinneren.

Garcia ble faktisk nesten hentet inn av resten av hovedfeltet, for like bak henne kom Coryn Rivera (Sunweb) spurtende inn til femteplass. Den amerikanske stjerna vant spurten i feltet ganske komfortabelt, men like bak henne kom også Stine Borgli meget bra. 28-åringen, som ble best av de norske med en 29. plass i fjorårets VM, tok en meget solid niendeplass i det som er sesongdebuten hennes.

Borgli kjører rittet som en del av et norsk landslag sammen med Vita Heine, Katrine Aalerud, Ingrid Moe, Emilie Moberg, Line Marie Gulliksen og Ingrid Lorvik. Gledelig nok kunne vi også se Vita Heine og Katrine Aalerud komme inn sammen med det reduserte hovedfeltet.

Etter etappen var Borgli ikke overraskende fornøyd med resultatet.

– Det er alltid vanskelig å vite hvor store forhåpninger man egentlig skal ha i årets første ritt, men det er gøy at vi gjør det bra i lagkonkurransen også. Det viser at vi er et sterkt lag. Forhåpningene videre er å gjøre det bra i sammendraget med Katrine, som er vår største mulighet. Ellers håper vi også på topplasseringer på hver etappe, enten med meg eller Emilie (Moberg) i en spurt, skriver Borgli til procycling.no, og poengterer at det er viktig for de norske rytterne å kjøre inn UCI-poeng for å få størst mulig kvote til OL i Tokyo.

Rittet fortsetter med en spurtetappe fredag, mens den virkelige kongeetappen venter på lørdag. Da kommer toppen av stigningen til Xorret de Cati (3,8 kilometer à 11,5 prosent) med kun tre kilometer igjen.

Mens det passer meget bra for en rytter som Katrine Aalerud, er det nok først og fremst spurtetappene Susanne Andersen ser frem mot. Rogalendingen fikk med dagens etappe debuten sin for Team Sunweb, hvor hun i dette rittet først og fremst skal gjøre en jobb for Rivera.

Tagget med: , , ,

Les også disse