NUMMER TRE: Stine Borgli ble nummer tre på den første tellende etappen i Tour of Scotland. FOTO: Carl Erik Pedersen/NCF

Borgli på podiet i Skottland: – Viser at vi er sterke og på hugget

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 10.08.19 17:56

Del på    

Landslaget kjører bra i Women’s Tour of Scotland.

(procycling.no): Stine Borgli tok en solid tredjeplass på den andre dagen av Women’s Tour of Scotland. Etter at den første etappen ble avlyst på grunn av regnvær fredag, ble lørdagens etappe den første tellende.

I rittets første skikkelige bakke, etter snaue fire mil, skilte det seg ut ni av feltets sterkeste ryttere. Der var det norske landslaget representert ved Stine Borgli og Vita Heine.

Nimannsgruppen holdt unna i cirka tre mil, før feltet samlet seg. Da sparte de norske rytterne seg til finalen.

Med fem kilometer igjen prøvde Vita Heine seg på en flyer, men ble hentet før spurten. I spurten gjorde Borgli en meget god figur og endte på tredjeplass, kun slått av Alison Jackson og Emma White.

– Veldig fornøyde

Underveis plukket også Borgli opp bonussekunder. Dermed er hun kun fire sekunder bak Jackson som fører an i sammendraget før den mer kuperte og avsluttende etappen søndag.

– I avslutningen var hadde vi fokus på å gjøre en god sluttspurt. Vi satt vel med fire stykker i feltet på 40-50 stykker på slutten. Vi satt godt foran hele veien og kontrollerte slik at ikke noen skulle komme av gårde uten oss, sier Borgli til procycling.no.

De 13 første på lørdagens etappe fikk tre sekunder ned til resten av feltet etter en liten splitt. Det var bare Borgli av de norske som var blant de 13.

– Jeg følte at jeg fikk til en god spurt til tross for at jeg hadde sittet i bruddet underveis og egentlig følte det gikk fort etter det også. Vi er veldig fornøyde med det her.

Tøffere avslutning i morgen: – Kan få til noe minst like bra

I morgen venter en tøffere etappe. Den bør passe de norske jentene bra, og både Borgli og Heine har gode sjanser til toppresultater både på etappen og i sammendraget.

– Det er avgjørende at vi sitter godt plassert inn i de siste rundene i morgen. Vi er et bra lag her, så vi kan prøve å komme oss av gårde, og ikke bare vente på spurten. Vi får legge en plan på hvordan vi skal gjøre det, forteller Borgli.

Stine Borgli snakker også varmt om gjengen som er på tur med landslaget i Skottland. De seks norske rytterne som er på plass utgjør et godt lag som samarbeider godt, forklarer hun.

– Jeg mener vi kan få til noe minst like godt som i dag. Vi viser at vi er på hugget og er sterke. Grunnen til at bruddet ikke holdt inn i dag, var at det var så langt til mål etter bakken. I morgen er det en tøffere avslutning, så da kan det bli lettere å holde unna. Jeg har god tro, og det virker som jentene er fit for fight. Det er en bra gjeng som er her nede. Jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal gjøre det like godt som i dag, sier Borgli.