VANT: Stine Borgli tok seieren i Vuelta a Burgos Feminas. FOTO: NCF / Cato Karbøl

Borgli i ledelsen i Vuelta a Burgos

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 18.05.19 15:32

Del på    

Nær etappeseier.

(procycling.no): Etter en sjette- og en tolvteplass på de to første etappene, var Stine Borgli svært nærme å ta seieren på den tredje etappen av Vuelta a Burgos Feminas.

På den 82 kilometer lange etappen med en avsluttende stigning på to kilometer, var damen i den norske landslagstrøya blant de absolutt sterkeste.

Opp bakken, som hadde en gjennomsnittlig stigning på syv prosent, var det bare Soraya Paladin (Ale-Cipollini) som var raskere. Borgli endte på en sterk andreplass, to sekunder bak.

Etter at juryen hadde tatt en titt på målfoto gjorde de imidlertid om resultat, og gav Borgli samme tid som Paladin. Dermed ligger fire ryttere på samme tid foran den avsluttende etappen, men den norske rytteren har lavest plassiffer av de tre og skal derfor ikle seg rittets ledertrøye.

Tredjeplassen gikk til Ursa Pinta (BTC-City Ljublana). Movistar-rytter Margarita Victo Garcia Canellas ble nummer fire, og de to kom inn på samme tid som Borgli.

Borglis lagkamerat på det norske landslaget, Ingrid Lorvik, ble nummer fem, fem sekunder bak vinneren. Lorvik er også nummer fem sammenlagt. Den avsluttende etappen søndag er 85 kilometer lang og går i småkupert terreng, med flatt de siste to milene. 

Tagget med: ,

Les også disse