LANDSLAGSOPPDRAG: Stine Borgli sikret seg nok et toppresultat denne sesongen på fredagens etappe i Lotto Belgium Tour. FOTO: Carl Erik Pedersen/NCF

Borgli kjempet om etappeseier

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 13.09.19 14:43

Del på    

Ble til slutt nummer seks etter en tøff etappe i Geraardsbergen.

(procycling.no): Etter tre ganger opp Muur van Geraardsbergen, var det seks ryttere som skulle gjøre opp om etappeseieren på den tredje etappen i Lotto Belgium Tour inne i den viktige sykkelbyen.

Stine Borgli var det norske kortet, og hun skulle opp mot Coryn Rivera (USA), Sofie De Vuyst (Parkhotel Valkenburg), Liane Lippert (Tyskland), Lotte Kopecky (Lotto Soudal Ladies) og Audrey Cordon-Ragot (Frankrike).

Borgli fikk det dessverre litt tungt i motbakken på de siste 200 meterne og endte på en sjetteplass, mens Rivera vant for andre dag på rad. 

Lippert ble nummer to, mens De Vuyst kom over målstreken som nummer tre.

– Det ble noen mil i front på grunn av hard kjøring opp Muuren første gang, og vi fortsatte å holde trøkket oppe. Men jeg kjente tidlig at beina ikke er i anmarsj enda (til VM), så jeg fikk det tøft på slutten. Men forhåpentligvis skal jeg få gode bein i løpet av uka som kommer før VM. Det er stort sett brosteinen jeg sliter mest med, sier Borgli til procycling.no.

Slet seg av gårde første gang opp Muuren

Den tredje og avsluttende etappen i Lotto Belgium Tour var ikke lengre enn 98 kilometer, men med tre forseringer av Muur van Geraardsbergen på de siste 45 kilometerne og målgang halvveis opp bakken for fjerde gang, ble det en tøff etappe.

Susanne Andersen satt tidlig i et brudd med flere av favorittene, men dette bruddet ble hentet like før første passering av Muur van Geraardsbergen.

Norge satt fart inn mot bakken for første gang og hadde dermed store deler av laget i god posisjon inn i den 1,2 kilometer lange brosteinsbakken. Inn i den siste halvdel, den bratteste delen og delen med grovest brostein, var det fire ryttere som skilte seg ut. Sofie De Vuyst (Parkhotel Valkenburg) ledet an, med Liane Lippert (Tyskland), Coryn Rivera (USA) og Stine Borgli (Norge) på hjul.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I utforkjøringen kom også nummer to og tre i sammendraget, Lotte Kopecky (Lotto Soudal Ladies) og Audrey Cordon-Ragot (Frankrike) opp til dem og sørget for at tetgruppa bestod av seks ryttere.

Bak i gruppe to, på rundt 40 ryttere, satt Norge med Emilie Moberg, Susanne Andersen og Ingvild Gåskjenn.

Holdt seg samlet på de siste rundene

De seks holdt en ledelse på rundt 25 sekunder stabilt inn mot Muur van Geraardsbergen for andre gang.

Der var det igjen De Vuyst som satte et høyt tempo, men gruppa var fremdeles samlet over toppen, med Borgli i tredjeposisjon.

Samarbeidet fungerte bra i tetgruppa og dermed var det fremdeles rundt halvminuttet ned til gruppe to, med blant andre sammenlagtleder Mieke Kröger (Tyskland), Andersen, Moberg og Gåskjenn, da de kom inn i Muur van Geraardsbergen for tredje gang.

Nok en gang viste De Vuyst seg som den sterkeste i bakken, men det ble ingen betydningsfulle luker og alt ble samlet raskt over toppen. I gruppe to var Susanne Andersen først over toppen av de norske rytterne. Hun var like bak en splitt, men også der samlet det seg slik at Andersen og flere kom opp igjen. 

Avstanden holdt seg fremdeles rundt halvminuttet, og dermed gikk det mot en meget spennende avslutning, både for sammendraget og med tanke på etappeseieren. Før etappen var Kopecky 29 sekunder bak Kröger, mens Cordon-Ragot var 34 sekunder bak tyskeren.

Inne på de siste ti kilometerne kjørte feltet ned avstanden til rundt 15 sekunder, men tetgruppa responderte og økte farten igjen. Dermed holdt de unna og i spurten var Rivera best. Feltet var også nærme nok til at Kröger vant rittet sammenlagt.

Etter målgang måtte hun bare legge seg ned på bakken, helt utslitt etter den tøffe avslutningen. Emilie Moberg ble nummer ni, mens Susanne Andersen kom inn til en tolvteplass på etappen. I sammendraget ble Andersen best på åttendeplass, med Moberg og Borgli på plassene bak.

Tagget med: , ,

Les også disse