Prøv Procycling Pluss idag

TAPTE MYE: Stine Borgli tapte mye tid på den første etappen i Ladies Tour of Norway. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no

Borgli fikk det tøft på åpningsetappen: – Følte meg tung hele dagen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 22.08.19 19:19

Del på    

FDJ-rytteren tapte flere minutter.

HORTEN (procycling.no): Stine Borgli kom til Ladies Tour of Norway som det kanskje største håpet for et norsk toppresultat i sammendraget, men det ble ingen god start for FDJ-rytteren.

I sidevinden fikk hun det tøft og hun havnet i gruppe to. Til slutt var de 3:58 bak i mål og sjansene for et godt sammenlagtresultat er nok dermed også over. 

– Jeg har egentlig følt meg ganske tung og dårlig i hele dag. Det var kjedelig. Det blir splitter og man er som regel på feil plass når det skjer, så det er ikke godt nok. Vi hadde heldigvis en fremme også (Eugénie Duval). Det var meg og hun som hadde best mulighet i sammendraget, så det var i hvert fall godt at hun var der og ikke tapte noe tid, sier hun etter målgang til procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Slet i vinden

Det sølete ansiktet til 29-åringen viser tydelig at det har vært en tøff dag på sykkelen, hvor været spilte en stor rolle for utfallet.

– Det er klart det er en tøff dag når det er mye regn, men det som er tøffest for min del er vinden. Gang på gang, hvert år på Ladies Tour på de etappene med mye vind og åpne strekk, så sliter jeg. Jeg har slitt i dag også, i tillegg også følt meg dårlig. Jeg har sittet og følt at jeg har hatt en punktering i hele veien, men det kjennes ut som det er luft i hjula, sier hun, mens hun tar en siste sjekk på forhjulet.

– Føler du generelt at du har noe å gå på når det kommer til sidevindskjøring?

– Jeg bør nok være flinkere til å posisjonere meg i og med at jeg er liten og lett og blåser lett vekk. Posisjoneringen har utrolig mye å si, men jeg er ikke fornøyd når jeg starter sånn. Det var kjedelig, rett og slett. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Vil ikke gi opp

Selv om det ble en tung start, har hun ikke tenkt til å legge seg ned og grine av den grunn.

– Jeg vil jo ikke gi opp, for jeg vet jeg har en sjanse til å få et godt resultat på noen av de andre etappene. Vi må også kjempe videre for at Duval får en best mulig reise videre. Vi må bare kjempe på videre, er mantraet fra rogalendingen. 

Fredag venter det en ny sjanse, når rytterne skal fra Mysen til Askim. I Askim venter en halvhard lokal runde, og heldigvis for Borgli er det også meldt opphold og lite vind.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse