NUMMER TRE: Stine Borgli ble nummer tre på den første tellende etappen i Tour of Scotland. FOTO: Carl Erik Pedersen/NCF

Borgli til FDJ: – Viste interesse tidlig

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 16.07.19 11:46

Del på    

Klar for å å prøve seg på et høyere nivå.

(procycling.no): Stine Borgli har signert for det franske damelaget FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope. CK Victoria-syklisten blir å se i lagets farger fra og med 1.august, og 29-åringen skal i aksjon allerede under Clasica San Sebastian 3.august.

– De var interesserte allerede etter prestasjonene jeg gjorde i våres. De var veldig profesjonelle da de tok kontakt med meg, og de har vist interesse tidlig. Jeg fikk tidlig et godt inntrykk av dem og måten de kontaktet meg på, sier Borgli til procycling.no.

Etter sammenlagtseieren i Vuelta Burgos i mai har de vært flere interesserte rundt Sandnes-syklisten. FDJ var tidlig ute og ønsket henne allerede til La Course i Frankrike om tre dager.

– De var veldig klare på at de ønsket å ha meg allerede i år. Det var snakk om at de ville ha meg i La Course den 19.juli, men det ble litt tidlig med tanke på utstyr og sånne ting, men de ønsker veldig å ha meg med på rittene som passer meg, blant annet det i Spania. 

Skal kjøre både for landslaget og FDJ ut sesongen

Det blir en del endringer på rittprogrammet til Borgli fremover. En del av rittene hun egentlig skulle kjørt med landslaget utgår, men 29-åringen skal fortsatt representere Norge i noen ritt fremover.

– Planen var egentlig at jeg skulle kjøre en del ritt med landslaget, men nå utgår det siden laget stiller i mange av de samme rittene. Så det blir en blanding fremover, men mest med FDJ, forklarer hun.

FDJ-laget består primært av franske ryttere, men flere nasjonaliteter er representert. Det er to australienere, og tidligere Hitec-rytter, tyske Charlotte Becker er også på laget. I tillegg kjører svenske Emilia Fahlin for Borglis kommende lag.

Fahlin er imidlertid ute med skade etter en stygg velt i en utforkjøring hjemme på trening i Girona.

– Jeg håper virkelig hun er med på høstsesongen. Hun er en som kan være grei for meg å ha. Jeg håper virkelig det går bedre med henne etter den stygge skaden.