Prøv Procycling Pluss idag

MYE NYTT: Stine Borgli tar nå fatt på sin første fulle sesong på øverste nivå. Foto: Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no

Borgli: – Får stort sett kjøre de rittene jeg ønsker å kjøre

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 1.02.20 18:10

Del på    

Rogalendingen klar for sin første hele sesong på øverste nivå.

(procycling.no): Stine Borgli kom til FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope i fjor sommer, et lag som i vinter var blant de åtte første damelagene som fikk innvilget WorldTour-lisens.

29-åringen blir gjerne sett på som en rytter med stort potensial i de halvharde rittene, med sine gode bakkeferdigheter og solide spurt. Men for en rytter som aldri hadde vært på et UCI-lag før overgangen til FDJ, er det nå mye nytt i vente. De eneste WorldTour-rittene hun har kjørt tidligere er Ladies Tour of Norway, rittene i Vårgårda og GP de Plouay.

– Jeg får stort sett kjøre de rittene jeg ønsker å kjøre, og mange av disse rittene er jo nye for meg. Jeg er veldig glad for å få denne muligheten. Det er jo fordi laget har tro på meg, og jeg har egentlig veldig god tro på det selv også. Jeg tenker det skal passe meg veldig fint, sier hun til procycling.no. 

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Slik blir vårsesongen

På den foreløpige sesongplanen nå står flesteparten av vårens Worldour-ritt, en sesong som riktignok starter med landslagsoppdrag i Vuelta Comunidad Valenciana (20.-23. februar). Sesongens første ritt for FDJ kommer 1. mars med Omloop van het Hageland, før det muligens blir en tur til Italia og Strade Bianche (7. mars).

Det som i hvert fall er sikkert er at hun videre vil kjøre Ronde van Drenthe (15. mars), Trofeo Alfredo Binda (22. mars) og Driedaagse Brugge-De Panne (26. mars) før hun drar på en høydeleir i regi av Olympiatoppen.

Etter høydeoppholdet fortsetter hun klassikerrekka med Amstel Gold Race (19. april), La Flèche Wallonne (22. april) og Liège-Bastogne-Liège (26. april), før Tour de Yorkshire (1.-2. mai) er det foreløpig siste klare rittet på sesongplanen.

Tror på flere egne muligheter

Foran årets sesong har FDJ hentet inn to gode ryttere i Cecilie Uttrup Ludwig og Brodie Chapman, som begge er ryttere som hevder seg i mange av de samme rittene som Borgli. I tillegg har FDJ også Emilia Fahlin og Eugénie Duval som begge også har et høyt nivå i samme type ritt.

– Jeg tror det kan bli litt av alt, men jeg er sikker på at jeg vil få gode muligheter. Det er bra at vi har flere som har litt av de samme egenskapene. Det kan være med på å styrke oss. Jeg og Emilia har nok en sterkere spurt, men Cecilie har en sterk tendens til å være med helt i toppen. Er vi flere i finalene, kan vi spille på flere kort og flere kan ha muligheten til å bidra. Vi håper å kunne bidra bra for henne, men også at en selv kan få mye bra ut av det, sier Borgli om sin rolle i laget.

– Jeg tror jeg får gode sjanser i Hageland, og så vil laget at jeg skal være kaptein i Drenthe. En får se ting litt an, men det er gode planer for at jeg skal få gode muligheter. 

GOD DANSKE: Cecilie Uttrup Ludwig og Stine Borgli kjører for samme lag i 2020. Luc Claessen/Getty Images

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Flandern måtte vike for høydeleir

Borglis store mål for sesongen er OL i Tokyo, hvor fellesstarten kjøres 26. juli. Det er også derfor hun drar på høydeleir i tre uker mellom De Panne og Amstel Gold Race. Dermed måtte hun altså droppe Flandern rundt, selv om hun egentlig hadde et klart ønske om å kjøre rittet.

– Den svir litt, for det er utrolig tøft ritt og så stort. Det var det jeg hadde sett mest frem til, men så lenge det er en OL-sesong, så må man gi gass på det som kreves for å være best mulig forberedt det. Flandern er ikke noe «must» sånn sett, men det er jo synd at en går glipp av det, sier Borgli.

Til OL har Norge to plasser på damesiden. Den ene av de to rytterne skal også kjøre tempoen, slik at Vita Heine har store sjanser til å få den ene plassen om hun holder samme høye nivå på temposykkelen som i 2019.

Susanne Andersen og Katrine Aalerud er andre mulige kandidater til en OL-plass, men Borgli har tro på at hun er god nok til å få plass i den norske OL-troppen.

– Hvis jeg fortsetter slik jeg holder på nå, vil jeg se på sjansen som stor. Men jeg skal ikke ta det for gitt, for det er mange gode ryttere som kjemper om plass der. Vi har to plasser, så det er vanskelig å si, men en må jo bare tørre å ha ambisjoner om at man skal ha én av de plassene der.

Sesongplanen etter Tour de Yorkshire vil avhenge av hvilke erfaringer Borgli sitter igjen med etter høydeleiren i mars/april.

– Hvis jeg får en god opplevelse av det i mars/april, så tenker jeg at man kjører på med en til. Det er det jeg vil se, så hvis jeg har mye å vinne på det, så er det det jeg må gjøre, sier hun. 

Og kanskje er det også mye godt i vente fra Borgli i 2020, som i hvert fall rapporterer om en god treningsvinter.

– Det har gått strålende. Jeg har økt litt i treningsmengden og jeg har kjent at jeg har vært skikkelig sliten noen uker. Men så har jeg kommet fint ovenpå igjen. Av og til må en må kjenne på det som ikke er komfortabelt, og kanskje verre enn ukomfortabelt. Jeg har holdt meg frisk og skadefri, så så langt ser det veldig bra ut.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse