PÅKJØRT: Mikkel Frølich Honoré ble påkjørt av en bilist på trening. Bilisten stakk deretter av. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Bilist kjørte på dansk WorldTour-proff og stakk av

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 23.01.20 22:30

Del på    

– Glad jeg er i live, sier Mikkel Frølich Honoré.

(procycling.no): Torsdag ble den danske Deceuninck-QuickStep-rytteren Mikkel Frølich Honoré påkjørt av en bilist da han var ute og trente i Italia. Bilisten kjørte fra åstedet, mens det danske talentet ble fraktet til sykehus.

Han var svært forslått og hadde mange sår, men unngikk heldigvis brudd. Laget uttaler at han nå skal ta det med ro noen dager før han er tilbake på sykkelen.

Torsdag kveld uttalte 24-åringen på sin Twitter-profil at han var glad han var i ok tilstand.

– Jeg føler meg heldig at jeg er ok og at ingenting seriøst skjedde etter dagens hendelse. Jeg var på en treningstur da jeg ble påkjørt av en bilist som deretter kjørte videre. Jeg mener det er tid for en endring og oppmerksomhet rettet mot sikkerhet, sånn at vi alle kan bli bedre på å dele disse nydelige veiene som jeg er så heldig å kalle mitt kontor, skriver han.

Denne høsten ble også Mathias Norsgaard (Movistar) utsatt for en ulykke. Ham gikk det derimot verre med, han er ute i seks måneder med benbrudd.