NORGESMESTER: Thea Thorsen ga Line Marie Gulliksen kamp helt fram til siste passering, men til slutt tok 27-åringen et suverent NM-gull på temposykkelen i Andebu, torsdag ettermiddag. FOTO: Team Hitec Products-Birk Sport

– Min beste plassering i NM fra tidligere var 11.-plass

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 21.06.18 19:04

Del på    

Gulliksen tok overbevisende gull foran Thorsen og Heine.

(procycling.no): Sluttidenes tale er klar: Med snittfart på 42.038 ble det til slutt et overlegent tempogull til Line Marie Gulliksen.

31 sekunder foran fjorårets sølvmedaljør Thea Thorsen og hele 54 sekunder foran fjorårsvinner Vita Heine.

Fra sitt tidligere startnummer var det egentlig bare Thorsen som så ut til å true gullmedaljen underveis i den 33 kilometer lange løypa.

– Thea var kjempenære lenge og tok innpå meg. Hun ledet også på noen passeringer, så det ble spennende. Jeg tenkte vel at jeg lå an til sølv, men så var plutselig Thea 15 sekunder bak meg ved siste passering. Hun hadde fått det litt, og da vet jeg at det er vanskelig å hente inn så mye. Da begynte jeg å glede meg litt, sier Line Marie Gulliksen til procycling.no.

Hadde mål om å «være der oppe og kjempe»

Hun påpeker selv at hennes tidligere bestenotering fra NM-tempo var en 11.-plass.

I Heimdal i fjor stilte hun kun til start på lagtempoen. Hun ankom Andebu utenfor Sandefjord med ambisjoner, men at hun skulle gå helt til topps var likevel en liten skrell.

– Jeg hadde ambisjoner om podiet og et lite mål om å ta gullet. Jeg har tatt et par steg i år. Det er både jeg og de rundt meg klar over, men målsetningen var først og fremst å være med der oppe og kjempe.

– Det ser jo litt imponerende ut når det nesten er minuttet bak til Vita Heine?

– SLIK DET SKULLE VÆRE: Det ble mesterskapstrøye, medalje, nasjonalsang og bildetaking etter tempotrimufen for Line Marie Gulliksen. Dette bildet er hentet fra hennes fanside på Facebook.

– Jo, takk for det. Jeg er fornøyd med løpet mitt. Jeg disponerte det bra og var klar over at det ville bli motvind den siste mila. Det var rett og slett et ganske tøft løp. Jeg følte jeg holdt watten bra, men måtte slutte å se på farta. Det var en sliteløype med lite hvile, og det er jo noe jeg egentlig liker, forteller hun.

Kvinnesykling trenger engasjerte sponsorer

Hun har en fortid fra Bærum OCK og Hasle-Løren IL, men fikk sjansen hos Hitec midtveis i 2017-sesongen.

Der har hun vært siden, men som de andre Hitec-jentene opplevde hun å motta nedslående sponsornyheter om laget tidligere i år. Beskjeden var like enkel som den var brutal: Vi må få inn én millioner kroner for å lande på beina.

Det norskstyrte profflaget har en helt uvurderlig stilling når det gjelder å gi norske ryttere muligheten til å satse på høyt nivå. Gulliksen er et gnistrende godt eksempel på nettopp dette.

– Jeg hadde bra progresjon i fjor og føler jeg har tatt enda flere steg nå. I fjor fikk jeg sykle EM. Det var både gøy og overraskende. Det var en kjempeopptur å «komme seg ut» (til profflaget Hitec, vår anm.). Jeg har fått sykle mye utenlands, og da fortsetter man å utvikle seg. Du blir pushet til å bli enda bedre og øker potensialet. Hitec er det neste steget hvis du klarer å etablere det på høyt nivå i Norge. Og du er helt avhengig av å komme deg ut for å kunne konkurrere mot de beste.

– Det er fortsatt litt in limbo hvorvidt satsingen fortsetter. Hvordan der det å leve med den usikkerheten?

– Det er kjedelig at ting har blitt som de har blitt. Vi har en drøm om at det kommer en aktør på markedet slik vi så Uno-X gjorde for guttene for halvannet år siden. Det er noe slikt vi trenger. Vi jenter gjør en god jobb for å forberede oss på områder vi har utviklingspotensial på. Nivået har økt masse bare de siste to årene. Det er flere jenter som kommer seg ut og TV-tiden øker for hvert år. Men vi mangler fremdeles det økonomiske og støtten fra resten. Jeg håper det kommer, men jeg tror fremdeles at kontinentalrytterne i Joker-Icopal og Uno-X tjener mer enn det vi gjør, sier hun.

Rødglødende telefon

Etter middag med familien kunne hun nå la de økonomisk usikre tidene ligge, og heller glede seg over NM-tittelen.

I målområdet ved Andebu fikk hun mestertrøya med de norske stripene på overkroppen og fikk avspilt nasjonalsangen etter at både medaljer og blomster var blitt delt ut.

– Det var som det skal være i et mesterskap, gliser hun.

– Var det stort å stå der oppe?

– Kjempestort! Min beste NM-plassering fra tempo tidligere er en 11.-plass. Sånn sett var det en ny situasjon å være i. Men det var en kjempestor opplevelse.

– Har det tikket inn mange gratulasjoner etter seieren?

– Jeg har en telefon som er full av røde anmerkninger, så det har nok kommet en del. Men jeg har ikke fått tid til å gå igjennom det ennå, sier 27-åringen.

Resultater fra NM i temposykling, kvinner elite:

1. Line Marie Gulliksen (Team Hitec) 47:06
2. Thea Thorsen (Team Hitec) +31
3. Vita Heine (Team Hitec) +54
4. Caroline Thorvik +1.14
5. Thrude Natholmen +2.11
6. Ingrid Moe (Team Hitec) +2.12
7. Camilla Horneman (+2.37)
8. Julie Meyer Solvang (Team Hitec) +3.00
9. Hedda Wallstrøm Johansen +3.57
10. Astrid Helen Njærheim +4.06

PS: Hvem som vinner tempodisiplinen blant gutta avgjøres nå, og du kan følge rittet direkte via våre sider.

Tagget med: , , ,

Les også disse