EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Bennett tuktet Viviani i Roma

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 27.05.18 19:00

Del på    

Giro d’Italia avsluttet med duell mellom rittets dominerende spurtere.

(procycling.no): Sam Bennett (Bora-hansgrohe) tok skalpen til Elia Viviani (Quick-Step) og vant den siste etappen av årets Giro d’Italia. Jean Pierre Drucker (BMC) kapret tredjeplassen foran Baptiste Planckaert (Katusha-Alepcin).

Mens arrangøren og rittjuryen valgte å nøytralisere de siste rundene i Roma, slik at den vordende sammenlagtvinneren Chris Froome (Team Sky) kunne forsere de siste kilometerne i et bedagelig tempo, tok Bennett sin tredje etappeseier i 2018-utgave etter en rask massespurt i den italienske hovedstaden.

Vivianis Quick-Step dominerte den siste kilometeren etter en lang føring av tsjekkeren Zdenek Stybar, og mye tydet på at italieneren skulle sanke sin femte etappeseier. På Vivianis bakhjul satt imidlertid en tålmodig Bennett som hadde krutt nok i beina til å akselerere rundt sin rival og komme over målstreken først.

– Jeg vet ikke hvordan jeg klarte å slå ham. De siste to dagene har vært veldig tøffe. Jeg gravde for dypt første uka og litt i den andre, og det har jeg betalt for de siste to dagene, sier Bennett – som startet rittet uten noen Grand Tour-etappeseiere.

– I dag var det hovedsakelig lagarbeidet som gjaldt, de gjorde en strålende jobb. Da brudd gikk på siste runde, syklet de så hardt at øyene sto ut av hodet på dem. De er fantastiske!

Historiske Froome

Rundt ti minutter etter spurtfeltet rullet gruppen med sammenlagtfavorittene over målstreken. Froome vant dermed sin tredje strake Grand Tour, og er nå regjerende mester av Tour de France, La Vuelta og Giro d’Italia. Briten er det tredje rytteren i historien til å klare denne bragden.

– Tre på rad, det har nok ikke sunket helt inn ennå. Men de neste dagene har jeg mer tid til å reflektere over det. Det er helt utrolig – for enhver syklist er dette en drøm. Å ta alle tre ledertrøyene i løpet av 10 måneder er en utrolig følelse, sier Froome.

– Med tanke på forholdet mitt til dette rittet, så har jeg alltid vært litt redd for på komme hit og sikte mot seier. Det er et tøft ritt og helt ulikt alle andre ritt. Å vinne dette rittet, det er helt uvirkelig.

Giroens tittelforsvarer Tom Dumoulin (Team Sunweb) endte på andreplass sammenlagt, 46 sekunder bak, mens Miguel Angel Lopez (Astana) rundet av podiet, 4:57 etter Froome.

 

Tagget med: ,

Les også disse