Prøv Procycling Pluss idag

TRIUMFERTE: Bennett vant den første etappen av Binck Bank Tour. (Photo by Bas Czerwinski/Getty Images)

VIDEO: Bennett raskest på første etappe av BinckBank Tour

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 12.08.19 16:27

Del på    

Halvorsen ble sperret på oppløpet.

(procycling.no): Den regntunge førsteetappen av BincBanck Tour endte som ventet i en massespurt, selv om de gjenværende utbryterne Lukasz Wisniowski (CCC) og Lars Ytting Bak (Dimension Data) kjørte det de kunne i den våte og tekniske finalen.

Kristoffer Halvorsen var det norske håpet i den kaotiske finalen. Han tok hjulet til til Jasper Philipsen, men i UAE-kom noe for tidlig frem med den unge belgieren. Dermed kom mange ryttere rundt i høyere fart, og Halvorsen ble låst noe inne i for lav fart.

Rytteren som kom best ut av kaoset på oppløpet var Sam Bennett (Bora-Hansgrohe). Den irske mesteren passerte Edward Theuns (Trek-Segafredo) på de siste meterne og noterte seg sin niende seier for sesongen.

Halvorsen fikk aldri åpnet spurten sin helt og trillet inn som nummer åtte.

– Farlig spurt

Dette var Bora-rytterens første seier i den irske mestertrøya.

– Jeg er veldig fornøyd. Dette er min første seier i denne trøya, og jeg er fornøyd den kom før i stedet for siden, sa Bennett i seiersintervjuet vist på Eurosport.

Bak Bennett fulgte Theuns og Mike Teunissen. Jumbo-Visma lyktes ikke helt med å fullføre sitt opptrekk for Groenewegen, og opptrekkeren endte noen plasser foran sin kaptein.

Ifølge vinneren var det svært hektisk i finalen.

– Det var en farlig spurt, og det var viktig å sitte langt foran. Mine lagkamerater gjorde en god jobb med å få meg i posisjon inn på de siste to kilometerne, og da hang jeg meg på de andre togene.