TESTET POSITIVT: Sofie De Vuyst har testet positivt på et anabolt steroid. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Belgisk veteran testet positivt

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 27.11.19 00:52

Del på    

Har signert for Mitchelton-Scott.

(procycling.no): Den belgiske rytteren Sofie De Vuyst forteller tirsdag i en post på egen Facebook-side at hun har testet positivt på en test utenfor konkurranse, på et tilført anabolt steroid.

– Dette er en beskjed jeg aldri ønsket å skrive. Til min forbauselse så fikk jeg i går beskjed om at jeg har testet positivt for «eksogene steroider» under en test utenfor konkurranse den 18. september, skriver hun ifølge belgiske Sporza.

– For meg har etikk, ansvarlige og rene sporter alltid vært overordnet. Jeg er derfor fullstendig i mørket omkring hvordan dette kan ha skjedd. Jeg er fullstendig knust. Det verste marerittet har skjedd meg.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

32-åringen er derfor midlertidig suspendert av Parkhotel Valkenburg, i påvente av svaret på B-prøven. De Vuyst kommer fra sin kanskje beste sesong som proff, hvor hun blant annet vant Brabantse Pijl og har signert med Mitchelton-Scott for 2020-sesongen. Nylig ble hun også kåret til årets Flandrienne. Nå vil hun gjøre alt hun kan for å renvaske seg.

– Sykkel er en fantastisk sport, dessverre gjør ikke denne beskjeden sportens image noe godt. Det gjør meg også veldig trist. At mitt nåværende lag får negativ oppmerksomhet, berører meg personlig. Disse tingene er derfor en ekstra motivasjon for å gjøre dette. Sporten eller laget fortjener ikke dette heller.

Parkhotel Valkenburg har havnet i en beklagelig situasjon, med De Vuysts positive prøve.

– I påvente av resultatet av B-prøven og prosessen videre har ledelsen bestemt, i tråd med standardene, verdiene og vår nulltoleransepolicy, så er Sofie De Vuyst – hvis kontrakt utløper ved slutten av 2019 – suspendert med umiddelbar effekt. Uansett håper laget at Sofie De Vuyst, som bedyrer som uskyld, snart kan renvaske navnet sitt, skriver laget i en pressemelding.

Tagget med:

Les også disse