Prøv Procycling Pluss idag

KLAR FOR NYTT LAG: Amund Grøndahl Jansen skifter til Mitchelton-Scott. FOTO: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no. Hammer Stavanger

Bekreftet: Grøndahl Jansen til Mitchelton-Scott

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 15.09.20 09:38

Del på    

– Vil få sine egne muligheter hos oss.

(procycling.no): Tirsdag bekreftet Mitchelton-Scott at de har sikret seg Amund Grøndahl Jansens tjenester de neste to sesongene. Nyheten ble avslørt av TV 2 tidligere i sommer.

26-åringen er for tiden i aksjon under Tour de France med Jumbo-Visma, men skrev alt i starten av august under for det australske WorldTour-laget. Sportssjef Matt White mener nordmannen er en tiltrengt forsterkning til stallen han rår over.

– Amund er en stor, sterk rytter som kommer til oss med erfaring fra tre Tour de France-opptredener med Jumbo Visma på tross av at han bare er 26 år gammel. Han vil utvilsomt forsterke maskinrommet vårt og vil komplementere laget vårt både når det gjelder Grand Tours og vårklassikerne. Han er en komplett rytter med høy toppfart i seg, og kommer til å få sjansen til å gå for egne resultater gjennom sesongen for å bidra til at laget vinner flere sykkelritt, sier White.

Grøndahl Jansen har store ambisjoner på egne vegne når det kommer til ritt som Flandern rundt, Paris-Roubaix og Bretagne Classic-Ouest France. Han håper selvsagt å ta nye steg vel installert hos sin nye arbeidsgiver på nyåret.

– For meg personlig ønsker jeg å oppnå resultater i brosteinsklassikerne om våren. Det er mitt store mål for de neste to sesongene. Resten av året ønsker jeg å prestere og hjelpe andre ryttere til å oppnå sine resultatmål, uttaler han.