Prøv Procycling Pluss idag

PRØVER SEG I SANREMO: Romain Bardet sykler det italienske monumentet for første gang på seks år i år. FOTO: Hu Chengwei/Getty Images

Bardet prøver seg i Sanremo

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 14.01.19 18:54

Del på    

Nibali i 2018, Bardet i 2019?

Romain Bardet blir å se i Milano-Sanremo denne sesongen. Det melder AFP mandag ettermiddag.

Dermed får han muligheten til å kopiere Vincenzo Nibali, som vant det italienske monumentet i fjor. De to har begge relativt like egenskaper med svært gode ferdigheter både oppover og nedover. Dog er han nok, i likhet med Nibali, avhengig av å komme alene til mål for å ha en mulighet til å vinne.

Det blir faktisk ikke Bardets første deltakelse i Milano-Sanremo. I 2013 syklet han til en solid 17. plass i en forkortet utgave på grunn av snøvær. Da kom han inn i gruppen som kjempet om åttendeplass (en spurt Alexander Kristoff vant), 14 sekunder bak vinner Gerald Ciolek.

Ettersom Bardet sannsynligvis må angripe for å kunne vinne, blir det antageligvis enda vanskeligere for en rytter som Kristoff å få den samlede spurten som nordmannen håper på.

INSPIRASJON: Med mange av de samme kvalitetene er nok Nibalis seier noe Bardet kan ta inspirasjon fra. Foto: Tim de Waele/Getty Images)

Solide resultater i klassikerne

Bardet er med sine syv proffseirer ikke kjent som en rytter som ofte går helt til topps, men han har flere ganger de siste årene vist at han er god i éndagsritt med flere topp ti-plasseringer fra både Il Lombardia og Liège-Bastogne-Liège.

I sistnevnte ritt ble han nummer tre i fjor og høstsesongens høydepunkt kom nok utvilsomt da han syklet inn til sølv på VM-fellesstarten.

Bardet starter sesongen med Tour du Haut Var i midten av februar. Deretter sykler han Boucles de l’Ardèche og Drôme Classic i starten av mars, før han sykler Paris-Nice inn mot sesongens første monument. Bardet blir dermed ikke å se i Strade Bianche, hvor han i fjor kjempet seg inn til andreplass.

To dager etter Milano-Sanremo blir han igjen å se i Volta Ciclista a Catalunya.

Tagget med: , ,

Les også disse