AVLYSER: Danmark rundt skjer ikke i 2020. Foto: Tim de Waele/Corbis via Getty Images

Avlyser Danmark rundt

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 23.05.20 12:17

Del på    

Overlapper med Tour de France.

(procycling.no): Arrangøren av Danmark rundt har kunngjort at 2020-utgaven ikke vil gå som planlagt. Etapperittet ble i utgangspunktet tildelt plass på den reviderte UCI-kalenderen, men grunnet overlapp med Tour de France og COVID19-pandemien velger arrangøren å avlyse.

– Plasseringen betyr at oppmerksomheten rundt rittet vil bli annerledes, og trolig kan ikke flere av de gode danske og utenlandske rytterne delta, fordi de er i Frankrike i stedet for, sier Martin Elleberg Petersen, direktør i den danske sykkelunionen, DCU, til den danske avisen Ekstra Bladet.

Danmark rundt 2020 skulle etter planen gå i tidsrommet 1. til 5. september. Dette er i utgangpunktet samtidig med Tour de France, som hvis alt går som ønsket, skal rulles i gang i Nice 29. august.

Det var uvitende om at Tour de France skulle avholdes i denne tidsperioden at DCU la inn forespørsel om å holde rittet i starten av september.

– Det er over en måned siden at vi søkte om datoen i begynnelsen av september, og vi visste ikke hvorvidt Tour de France ble flyttet eller om det skulle arrangeres i det hele tatt, sier Elleberg Petersen videre.

– Vi kunne heller ikke søke om senere dato, ettersom været i Danmark simpelthen ville vært for dårlig.

Usikkerhet

Utbruddet av koronavirus i Europa har gjort det svært vanskelig å arrangere begivenheter med tilskuere. Den reviderte UCI-kalenderen skal i utgangspunktet starte opp 1. august med Strade Bianche, og deretter Milano-Sanremo helgen etter.

DCU-direktør Elleberg Petersen sier at de som aktør må ta sitt samfunnsansvar i den vanskelige situasjonen.

– Det blir rett og slett for vanskelig å arrangere et så stort sykkelritt før 1. september, sier Elleberg Petersen.

– Vi har ikke mulighet til å dele opp publikum eller korona-teste alle som deltar, likesom man har anledning til i for eksempel Superligaen i fotball. Det er dessuten stor usikkerhet rundt åpningen av landegrensene. Dersom de ikke åpnes, får vi ikke inn utenlandske ryttere, og rittet taper seg i verdi.