HERRADA VANT: Jesus Herrada stakk fra Dylan Teuns på den siste kilometeren og tok etappeseieren på den sjette etappen i Vuelta a España. Belgieren tok over ledertrøya. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Astana ga slipp på ledertrøya

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 29.08.19 16:59

Del på    

Kamp om etappeseier og ledertrøya blant utbryterne.

(procycling.no): Etter å ha tatt over ledertrøya på tirsdagens etappe, ønsket ikke Astana og Miguel Angel Lopez å forsvare den på onsdagens etappe.

Et brudd på elleve rytter fikk gå, og det var disse utbryterne som skulle gjøre opp om etappeseieren.

David de la Cruz (Team Ineos), Gianluca Brambilla (Trek-Segafredo), Jesus Herrada (Cofidis), Dylan Teuns (Bahrain-Merida), Pawel Poljanski (Bora-Hansgrohe), Dorian Godon (AG2R La Mondiale), Tejay Van Garderen (EF Education First), Bruno Armirail (Groupama-FDJ), Nelson Oliveira (Movistar Team), Tsgabu Grmay (Mitchelton-Scott) og Robert Gesink (Jumbo-Visma) var de elleve som satt i bruddet.

Grmay prøvde seg på et angrep med snaue to mil igjen. Han fikk etterhvert opp Oliveira, og de to hadde en ledelse inn i siste stigning.

Den ledelsen varte til det var tre kilometer igjen til toppen. Da kom Teuns og Herrada bakfra i et forrykende tempo. Teuns jaktet ledertrøya og duret på med den spanske Cofidis-rytteren på hjul.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Herrada satt kun på hjulet til Teuns ettersom belgieren hos Bahrain-Merida også jaktet ledertrøya. Spanjolen klarte det hans eldre bror ikke klarte på onsdagens etappe og angrep på den siste kilometeren inn til en suveren etappeseier.

Bak kjørte Teuns sitt eget tempo inn til ny ledertrøye. De la Cruz er ny andremann i sammendraget.

NY MANN I LEDERTRØYA: Teuns var syv sekunder bak Herrada i mål. Han ble dermed ny mann i den røde ledertrøya. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Kontrollert hardt blant favorittene – Hagen bra med

Bak i feltet var det lite action i bunn av stigningen. Astana holdt et jevnt høyt tempo for å hindre angrep på Lopez. Med to kilometer igjen klinket Tadej Pogacar som den første av sammenlagtfavorittene.

UAE-rytteren, som for anledningen lånte den hvite ungdomstrøya av Lopez, kom inn noen få sekunder foran resten av favorittene. 

Carl Fredrik Hagen (Lotto-Soudal) syklet meget bra og kom inn like etter de store favorittene. Han var til slutt elleve sekunder bak Lopez og de andre sammenlagtfavorittene på en 29.plass.

Nordmannen klatret med det to plasser opp til 24.plass i sammendraget.

Flere velt: Helsvart EF-dag

Halvveis på torsdagens etappe gikk det en stor velt i feltet. Rigoberto Uran (EF) tok kragebeinet, mens hans lagkamerat, Hugh Carthy, også måtte bryte.

Femtemann i sammendraget, Nicholas Roche (Sunweb), var heller ikke i stand til å fortsette. Victor De La Parte (CCC) brøt også.

Mer om det her!

Om det ikke var ille nok med Uran og Carthys exit for EF-laget, veltet også Tejay Van Garderen. Amerikaneren satt i bruddet som kjempet om etappeseieren da han krasjet ut av seierskampen. Heldigvis kunne rytteren som brøt Tour de France i år med brudd i hånda fortsette årets Vuelta a España.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!