ALLTID SMILENE: Michele Scarponi blir ikke erstattet av Astana under årets Giro d'Italia. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Astana erstatter ikke Scarponi i giroen

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 30.04.17 11:33

Del på    

Starter med åtte ryttere i den 100.utgaven av rittet.

(procycling.no): Når Giro d’Italia starter fredag, stiller ikke Astana med fullt lag.

Etter Michele Scarponis tragiske dødsfall forrige uke, hedrer laget ham ved å la hans plass stå åpen i treukersrittet.

Truls Korsæths lag annonserte i dag åttemannstroppen som skal sykle det 100. Giro d’Italia. Rytterne som skal sykle rittet er Pello Bilbao, Zhandos Bizhigitov, Dario Cataldo, Jesper Hansen, Tanel Kangert, Luis Leon Sanchez, Paolo Tiralongo og Andrey Zeits.

– Det som skjedde med Michele er en ekte tragedie som ingen kunne forutse. Det er et stort slag for hele laget. Michele skulle vært vår leder i giroen, og grunnen til at vi har bestemt oss for å ikke erstatte ham, er fordi vi ønsker å la nummeret hans stå åpent. Hver dag i denne giroen, så vel som i alle andre ritt vi kjører, vil Michele være med oss, og dag for dag skal vi sykle for å hedre hans minne, kjemping og smil, som han lærte oss alle å gjøre, sier Alexander Vinokourov.

– Jeg tror dette er den riktige avgjørelsen, og jeg er sikker på at Giro-arrangøren, samt hele sykkelverdenen, vil akseptere og forstå det, utdyper lagsjefen.

PS: I vår podkast Musette minnes vi denne uken Michele Scarponi. Her kan du høre mer om karakteren og mennesket Scarponi, samt flere godbiter om Ardennene og klatretalentet David Gaudu.

Tagget med: , ,

Les også disse