IMPONERER: Kasper Asgreen (i grønt) overrasker i de lange bakkene i Tour of California. (Photo by Chris Graythen/Getty Images)

Asgreen etter klatreprestasjonene: – Ikke forventet

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 18.05.19 14:04

Del på    

Hevdet seg mot de beste på Mount Baldy.

(procycling.no): Kasper Asgreen (Deceuninck-QuickStep) overrasket først en hel sykkelverden da han ble nummer to i Flandern rundt tidligere i år.

Deretter viste han sin allsidighet da han vant den meget tøffe andreetappen av Amgen Tour of California tidligere denne uken. Etappen startet på 40 meter over havet, og avsluttet omlag 2000 meter høyere.

Under nattens etappe opp til Mount Baldy imponerte den unge dansken igjen. Den høyreiste 95-modellen ble kun slått av fem ryttere opp den 7.6 kilometer lange stigningen på 8.8 prosent i snitt.

Tadej Pogacar, Sergio Higuita, George Bennett, Richie Porte og Riccardo Zoidl var de eneste som klatret bedre enn andreårsproffen til QuickStep.

– Jeg visste at det ville bli hardt, men det endte med å bli en fin dag, mye bedre enn jeg hadde forventet. Laget beskyttet meg inn i den siste klatringen, hvor jeg gjorde noe av fartsettingen for å komme så langt som mulig i favorittgruppa, før de små rytterne startet å angripe. Da kjørte jeg bare mitt eget tempo og kom meg til mål – utslitt, men fornøyd med at jeg fortsatt var topp tre, sier Asgreen til lagets hjemmeside. 

– Håper å beholde den grønne trøya

Etter etappen klamret han seg til podieplassen sammenlagt. Nå er han nummer tre, tjue sekunder bak Pogacar, og ni sekunder foran Bennett på fjerdeplass.

Lørdagens avsluttende etappe er ikke forventet å skille allverden.

Med vårens resultater er den tidligere Virtu-syklisten virkelig i ferd med å markere seg som en klasserytter. At han skulle gå så godt også oppover, hadde ikke 24-åringen regnet med.

– Jeg er overrasket over hvordan jeg har klatret denne uken. Jeg hadde definitivt ikke forventet det. Det er første gang jeg tester beina mine i fjellene, og jeg er veldig fornøyd med hvordan det har gått. Men rittet er ikke over, vi har en etappe igjen, og jeg håper å beholde den grønne trøya. Det ville vært toppen av kransekaka. 

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Porte: – Godt å være tilbake i toppen igjen

En som har hatt en litt trå sesongstart, er Richie Porte. Trek-Segafredo-rytteren var imidlertid høyt oppe på Mount Baldy-etappen, men kunne vært enda høyere enn en fjerdeplass hadde det ikke vært for teknisk trøbbel.

Porte mistet kjedet, men er ikke sikker på om han kunne gjort det særlig mye bedre uten det tekniske trøbbelet på de siste kilometerne.

– Trøbbelet jeg fikk på de siste kilometerne var selvfølgelig dårlig timet, men jeg vet ikke om jeg kunne vunnet i dag. Uavhengig av det tekniske trøbbelet og resultatet, var det godt å være tilbake i fronten av et sykkelritt igjen, sier Porte til cyclingnews.com.

Porte er nå på femteplass sammenlagt. Rittet avsluttes med en kupert etappe med mye nedover og flatt mot slutten. Etappen kan sees på Eurosport.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!