PODIET: Sykkelpresident Jan-Oddvar Sørnes sammen med de tre rytterne på podiet: Andreas Staune-Mittet, Idar Andersen og Erik Ysland. Foto: Simon Zetlitz Nessler

– Det var et artig ritt å sykle for Uno-X i hvert fall

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 1.09.19 19:26

Del på    

Andersen sikret at U23-mestertrøya ble værende i Uno-X etter underholdende ritt.

SKIPTVET (procycling.no): Uno-X angrep og angrep og til slutt kom Idar Andersen seg av gårde sammen med Andreas Staune-Mittet (Ringerike SK) på den siste av fem runder i Skiptvet.

Gullet og den påfølgende mestertrøya er noe som henger høyt for Uno-X Norwegian Development Team og da Andersen angrep med 700 meter igjen og kjørte fra Staune-Mittet ble mestertrøya værende hos det kommende profflaget.

– Jeg synes det ble en veldig fin fight om trøya. Jeg var absolutt ikke sikker på at Idar skulle vinne. Jeg vet at han burde vært sterk etter Avenir, men Staune-Mittet er virkelig seig, sier Jens Haugland til procycling.no etter målgang. 

Bakgiret gjorde det vanskelig for Staune-Mittet

Andersen hadde god kontroll inne på oppløpet og tok seg god tid til å juble for seieren. Til slutt krysset han målstreken tre sekunder foran Staune-Mittet.

– Det tok litt tid før han klarte å være med rundt. Han sa etter hvert at han hadde ødelagt bakgiret, så om jeg bare dro på ham, så skulle jeg få seieren, men jeg stolte ikke helt på ham. Jeg prøvde å holde igjen litt og ha litt igjen til slutten, sier Andersen etter å ha mottatt mestertrøya av sykkelpresident Jan-Oddvar Sørnes. 

Dermed måtte vi jo også sjekke med Staune-Mittet selv om han var helt ærlig.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg var ganske ærlig. Jeg visste at det gikk slakt oppover i spurten og når du har to gir, så har du ikke mye å spille med. Hadde girene funket, så hadde jeg ikke jeg gitt ham en enkel kamp. Du vet aldri hvordan det kan gå, jeg får bare komme tilbake til NM neste år og gi ham en god fight da, sier Ringerike-rytteren.

Artikkelen fortsetter under bildet!

ROLIG: Mens Jens Haugland var helt euforisk da Idar Andersen nærmet seg mål, tok Idar Andersen det ganske rolig. Foto: Simon Zetlitz Nessler

Fikk beskjed om å holde litt igjen

Uno-X gjorde U23-fellesstarten til et aktivt ritt med angrep fra start. Etter den første runden passerte seks ryttere i front, hvor Uno-X satt med Lars Saugstad, Sindre Kulset og fjorårsmester Torjus Sleen.

Sleen gikk selv solo ut på den tredje runden og opparbeidet seg et forsprang på over tre minutter ned til feltet. I en runde preget av mye vind, ble det vanskelig for en enslig Sleen og ut på den siste runden ble han hentet inn igjen.

– Vi var alltid i overtall egentlig og hadde egentlig god kontroll hele tiden. Det var et artig ritt å sykle for Uno-X i hvert fall, sier Andersen om de fem rundene rundt Skiptvet.

Han var selv synlig i front et par ganger før angrepet på den siste runden, men han var ikke like ofte med på det som skjedde som flere av lagkameratene.

– Jeg holdt igjen litt mer enn ganske mange. Det var nok en nøkkel i dag, sier han. 

– Jeg fikk beskjed om at jeg skulle være blant de som holdt igjen litt. Du må jo være med på sykkelrittet likevel, så du kan ikke bare være bakerst, men resten av laget gjorde en større jobb enn meg i dag, sier Andersen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

SOLO: Torjus Sleen lå lenge solo, men ble kjørt inn på den siste runden. Foto: Simon Zetlitz Nessler

Klubbrytterne imponerte

Haugland var klar på det var en meget viktig seier for Uno-X, som har satset stort på å få frem unge ryttere.

– Det var ingen lett oppgave. Det ble et medvind/motvind-sykkelritt hvor det var vanskelig å skape de riktige situasjonene. Det er fantastisk å se hvor mange gode U23-ryttere det er i landet her.

– Når vi er her med denne gjengen så gjelder å skape rittet i flere bølger. Det klarte vi delvis, men det var en stor gruppe. Det viser at man skal være ydmyk for oppgaven det er å vinne et norgesmesterskap. Nå satt det en 30-40 mann som kunne vinne og ryttere som slo i styret over mål. Her var det nok flere som kjente at det kunne blitt noe, sier sykkelsjefen. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

For mens Uno-X tok trippelseier under U23-fellesstarten i Sandefjord i fjor, ble det klubbryttere på andre-, tredje- og fjerdeplass i dag. Feltet kom inn 23 sekunder bak Andersen, hvor Erik Ysland akkurat holdt seg foran på vei opp til målstreken. Han sørget dermed for en meget fin dag for Gauldal SK, samme klubb som også Idar Andersen er medlem av.

På fjerdeplass kom Sondre Midtsveen (Ringerike SK) og slo hardt i styret da målstreken kom fem meter for tidlig til at han kunne kapret den siste plassen på podiet.

Artikkelen fortsetter under bildet!

I UNDERTALL: Med kun to ryttere på start, kom aldri Joker Fuel of Norway virkelig i forkant. Her er det Ludvik Aspelund Holstad som angriper på slutten av den andre runden. Foto: Simon Zetlitz Nessler

«Veldig fornøyd» Staune-Mittet

Sølvmedaljør Andreas Staune-Mittet måtte også si seg veldig godt fornøyd med dagen.

– Jeg kan ikke legge skjul på det. Det har vært en sesong med både oppturer og nedturer, så det er veldig gøy å komme på U23-NM og gjøre et såpass bra ritt. Jeg følte ikke helt det var dagen min i dag, men treneren min har lært meg at jeg aldri skal gi meg. Da ser man at det plutselig kan gå inn til en andreplass. Når giret mitt var som det var på slutten i dag, var det bare å bite i det.

– Det var et veldig hardt ritt. Det var stor fart hele tiden og Uno-X var i et konstant overtall. Vi måtte virkelig jobbe for å kunne være med på leken. De første tre og en halv rundene var jeg skikkelig slapp, men så var det noe som klikket ut på den siste runden og jeg tenkte at jeg bare måtte kjøre. Da er det kult å se at man har nivået inne, selv på en litt dårligere dag.

– Jeg visste at vi hadde et par gode spurtere bak der. Nå fikk jo Sondre fjerdeplass og han var ikke langt unna en tredjeplass. Det viser også hvilken kollektiv styrke gjengen har. Det er utrolig moro, sier 21-åringen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

JEVN KAMP OM BRONSEMEDALJEN: Fra venstre: Sondre Midtsveen, Ludvik Aspelund Holstad og Erik Ysland. Foto: Simon Zetlitz Nessler

Tagget med: , , ,

Les også disse