Knalltøft. Det er her målgang skal være for den første etappen av Arctic Race 2014. En knalltøff stigning, skal vi tro ekspertene. Foto: ASO

Arctic Race inntar Nordkapp

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 28.01.14 13:55

Del på    

2014-utgaven har målgang på Nordkapp-platået.

Tirsdag ble to av målbyene i årets Arctic Race of Norway presentert. Det skjedde under spektakulære omgivelser på Nordkapp-platået.

Her ble det avslørt at 1. etappe har målgang på Nordkapp, mens den 4. – og siste – har målgang i Tromsø.

– En målgang på Nordkapp er utrolig spennende og jeg gleder meg stort over dette, sier Thor Hushovd.

– Det er såpass langt nord for et sykkelløp at det fremstår som sprøtt selv for meg, som er nordmann. Det er nesten ikke til å tro. Jeg håper virkelig jeg greier å forsvare tittelen ved å delta i årets utgave. Vi ønsker å gjenta suksessen fra i fjor, der alle tilskuerne, sykkelfansen, organisatorene, sponsorene, ja alle bidro maksimalt til at dette nye rittet skulle bli en suksess fra starten av. Ønsket nå er å gi rittet et langt liv, og jeg tror årets utgave vil bli enda bedre og få en enda større effekt, sier Hushovd.

Rittet går fra 14.-17. august, og kolliderer dermed med sjakk-OL i Tromsø. Det arrangeres fra 1.-14 og lokalavisene i nord trodde derfor at byen skulle være første målby, i stedet for den siste. Men slik ble det altså ikke.

Thor Hushovd vant fjorårets utgave, mens Lars Petter Nordhaug hentet hjem klatretrøyen.

Rittet kolliderer med Eneco Tour, Tour de l’Ain og Vuelta a Burgos. Det er allerede klart at Alexander Kristoff kjører Eneco Tour i august.

Den øvrige løypekabalen holdes foreløpig hemmelig. De siste start- og målbyen blir presentert i Oslo i mai.

Tagget med: ,

Les også disse