Arctic Race gjør helomvending

Per Møller Pettersen
Tips meg @mollerpee

Publisert 6.07.15 11:05

Del på    

Norske kontinentallag får delta likevel.

For et par uker siden ble det kjent at Arctic Race of Norway hadde bestemt seg for å ikke ta med de norske kontinentallagene Team Ringeriks-Kraft og Frøy-Bianchi i årets utgave av rittet.

Begge lagene ble opprinnelig invitert, for seinere å få kontrabeskjed om at det likevel ikke ble funnet plass til dem i startfeltet.

Snur igjen
Nå har vinden snudd nok en gang. Arctic Race of Norway har besluttet å gi plass til både Ringeriks-Kraft og Frøy-Bianchi.

– Som følge av en positiv og konstruktiv dialog mellom arrangører, Team Ringeriks-Kraft og Team Frøy-Bianchi, har vi gleden av å kunngjøre at de to norske kontinentallagene deltar under årets Arctic Race of Norway, forteller rittledelsen i en pressemelding.

Les mer: – Synd for utviklingen av norsk sykkelsport

– Vi har i fellesskap funnet en løsning som tar høyde for de begrensninger logistikken setter for rittet, deriblant det antall deltagende lag som velges ut. Samtidig anerkjenner vi at der har vært enkelte misforståelser knyttet til utvelgelsesprosessen, på begge sider, tilføyes det.

Den nye vendingen i saken innebærer at 22 lag får stille på start når Arctic Race starter i Harstad 13. august.

Skal bli tydeligere
Rittledelsen påpeker videre at engasjementet for sykling i Norge, og sportens utvikling, ligger til grunn for at partene er blitt enige om en løsning. Arctic Race lover også tydeligere kommunikasjon og en klarere utvelgelsesprosess før framtidige utgaver av rittet.

– Det kom et initiativ fra Arctic Race i forrige uke. Det gikk ut på at de ønsket å løse dette og finne plass til oss. Det blir litt andre betingelser for oss, blant annet at vi skal bo andre steder enn de øvrige lagene. Vi kommer til å kjøre litt lengre, og i noen tilfeller kortere, enn de andre. Men dette er absolutt ikke noen ulempe, forteller sportsdirektør Lars Holm i Team Ringeriks-Kraft til procycling.no.

Han legger ikke skjul på at helomvendingen fra arrangøren betyr veldig mye for laget. Holm tror også reaksjonene som kom på vrakingen fra norske sykkelledere og medier bidro mye til at beslutningen ble gjort om.

– Det betyr enormt mye for oss og alle norske kontinentallag å få være med i de tre største norske rittene. Vi er kjempefornøyd med at de endret uttaket. Dialogen vi hadde med Arctic Race var konstruktiv og god, påpeker sportsdirektøren.

Fikk Kaggestad-slakt
At det ledende laget i norgescupen ikke ble regnet som gode nok vakte reaksjoner da vrakingen ble kjent. Ringeriks-Kraft oppnådde dessuten den beste plasseringen av alle norske lag i lagkonkurransen under 2014-utgaven av Arctic Race.

– Jeg har ikke noe annet å si enn at det er synd for utviklingen av norsk sykkelsport at når man har så mange jevne kontinentallag, så skal man begynne å skille de. Det har de ingen grunn til heller, for Ringeriks-Kraft er mer enn gode nok til å være med ut ifra hva de har gjort i år, sa Johan Kaggestad til procycling.no for to uker siden.

– Det blir fullstendig feil i mine øyne å nekte et så godt og seriøst sykkellag å delta i ett av Norges tre store sykkelritt, fortsatte TV 2s sykkelekspert.