Prøv Procycling Pluss idag

MESTVINNENDE: André Greipel har vunnet flere etappeseirer enn noen andre ryttere i Tyrkias rundts historie. Men det spørs om tyskeren tar turen dit i oktober. Foto: Tim de Waele

Angrep i sidevinden og fikk hele laget (!) i brudd

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 26.04.16 15:51

Del på    

André Greipel fikk æren av å toppe Lotto-lagets parademarsj.

(procycling.no): Mandag var det Caja Rural som viste seg fram under Tyrkia rundt. Det spanske laget tok dobbeltseieren, som et resultat av sterkt lagsamarbeid, og hadde fem av de ti best plasserte rytterne i sammendraget etter dag to av rittet.

På etappe tre var det Lotto-Soudals tur til å vise seg fram. Dog ikke i motbakkene, men på flatene.

Det belgiske klassikerlaget satte seg fram i tet da sidevinden slo inn over hovedfeltet. I en frontgruppe på 24 mann hadde belgierne ALLE sine åtte rytte representert.

Greipel med opptrekker(e)
Med litt over to mil igjen var gruppa redusert til åtte mann. Lotto-Soudal hadde fortsatt de beste kortene på hånden med André Greipel, Greg Henderson, Kris Boeckmans, Frederik Frison, Stig Broeckx og Gert Dockx.

De eneste ’uvedkommende’ i bruddet var Team Roth-duoen Alberto Cecchin og Nicola Toffali.

Gruppe to lå et par minutter bak da Lottos lagtempomannskap nærmet seg målgangen i Konya. Kris Boeckmans, som veltet så stygt under fjorårets Spania rundt, sto over føringer underveis. Det tydet på at de ønsket å gi 29-åringen en etterlengtet opptur.

Kunne få sin ellevte seier
Med i gruppa satt naturlig nok også Greipel. Den sterke tyskeren har vunnet ti etapper i løpet av sine seks opptredener i Tyrkia rundt.

Dette kunne da ikke Lotto-Soudal rote bort?

Det var hvordan de skulle gjøre det, som gjensto som et lite spenningsmoment på de siste kilometerne. Cecchin og Toffali lå på hver sin side av Boeckmans på halen, mens de resterende Lotto-rytterne var en del av opptrekket til Greipel.

Da tyskeren mobiliserte kjempekreftene sine, var det ingen som maktet å følge. Boeckmans klarte heller aldri å passere Checchin, men det ble i hvert fall første- og tredjeplass på det belgiske mannskapet.

I gruppe to satt noen av de beste plasserte Caja Rural-rytterne, som dermed sørget for at sammenlagttrøya skiftet eier i løpet av etappen. Den overtok nemlig Pello Bilbao (Caja Rural), etter at Przemyslaw Niemiec (Lampre-Merida) startet dagen i den.

Tagget med: , ,

Les også disse