BRONSE: Susanne Andersen havnet på det laveste podietrinnet i Doha. Neste år håper hun på en nyopprettet U23-klasse under VM i Bergen. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Andersens bønn til VM-arrangøren i Bergen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 14.10.16 10:57

Del på    

– Det hadde vært en stor fordel for oss yngre.

DOHA (procycling.no): Flankert av tre lagvenninner inn mot spurten tok Elisa Balsamo et overlegent gull under kvinnenes fellesstart i Qatar.

Susanne Andersen åpnet sin spurt tidlig, ute til venstre – der Kristoffer Halvorsen lyktes så godt dagen i forveien, og kapret med det bronsemedaljen.

– Hva betyr en VM-medalje for deg?

– Det betyr mye. Gullmedaljen betyr mest og alle går etter den. Hvis man blir fornøyd med en bronsemedalje har man feil fokus. Jeg føler at jeg burde klare å ta en gullmedalje, sier hun til procycling.no.

Uslåelig italiener
Ambisjonene er høye og ferdighetene er allerede under Stein Ørns organisatoriske VM-ledelse.

Stavanger-jenta vil garantert havne i mange dueller som likner denne i årene som kommer.

– Jeg tror italieneren hadde vunnet i dag uansett. Hun hadde perfekt opptrekk, sterke lagkamerater og god spurt. Jeg kunne kanskje tatt sølvet om jeg lå på hjulet hennes, så det var feilen jeg gjorde i dag.

Men etter femteplass i Richmond og tredjeplass i Doha, er 18-åringen når ferdig med juniorklassen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NORSK SUPERDUO: Bronsevinner Susanne Andersen, Stavanger SK og lagvenninne Ingvild Gåskjenn, Horten OC etter fredagens fellestart i årets Sykkel-VM. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

NORSK SUPERDUO: Bronsevinner Susanne Andersen, Stavanger SK og lagvenninne Ingvild Gåskjenn, Horten OC etter fredagens fellestart i årets Sykkel-VM. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Håper på U23-mulighet
Det gir også nye utfordringer. Noe utfordringer.

Allerede under VM i Bergen nesten år vil konkurrentene være Kirsten Wild, Marianne Vos og Lizzie Armitstead.

Det er en formidabel utfordring selv for Susanne Andersen.

– Det har vært snakk om at de kanskje skal lage et ritt i U23-klassen i Bergen, men man er ikke 100 prosent sikker før det blir annonsert.

– Hva ville det ha betydd for deg?

– Det hadde vært en stor fordel og gir oss yngre en sjanse til å gjøre det bedre. Det er stort mellomrom opp til elite spesielt når det gjelder distanse og nivå. Det hadde vært fint å ha en mellomting der, sier Andersen.

Overfor procycling.no bekrefter Harald Tiedemann Hansen, styremedlem i det internasjonale sykkelforbundet, at et U23-ritt for kvinner er på vei.

– Det blir U23, men dessverre ikke neste år, sier det norske UCI-medlemmet.

Først skuffelse, så glede
Treningsregimet i Stavanger er for lengst rettet inn mot seniorklassen. En tilpasset kopi av opplegget Alexander Kristoff kjører har allerede gitt gode resultater.

De 81 juniorjentene til start i Doha syklet ikke mer 74,5 kilometer. Hadde det vært opp til Andersen selv, kunne hun gjerne ha syklet lenger.

– Jeg har ingen problemer med lengre distanser. Da har man bedre tid til å planlegge ting. Her må man være våken hele tiden, i lengre ritt er det også perioder der man kan slappe av. Jeg har trent for at jeg skal være god i seniorklassen, likevel.

Og selv om den først reaksjonen i dag var skuffelse, før et bredt smil kom til syne på podiet inne på The Pearl, så skal man kanskje også ha i bakhodet at det kan gå en god stund til neste gang samme Andersen vil spurte om medaljer i et VM.

Spranget opp til de beste eliterytterne er tross alt ganske stort.

– Sånn er det for de fleste. Det hadde vært litt merkelig om jeg kom rett inn i eliteklassen og tok medalje. De skal være såpass mye bedre enn meg, erkjenner dagens bronsemedaljør.

Tagget med: ,

Les også disse