I TOPPEN: Susanne Andersen med god avslutning i Lotto Belgium Tour. FOTO: Luc Claessen

Andersen med toppresultat i Belgia

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 12.09.19 16:45

Del på    

God dag for det norske landslaget i Lotto Belgium Tour.

(procycling.no): Susanne Andersen spurtet inn på andreplass på den 3. etappen av Lotto Belgium Tour torsdag.

Den raske 21-åringen måtte se seg slått av Coryn Rivera (USA) som vant med en halv sykkellengde på det slake oppløpet i Willebroek.

Ut av siste sving hadde Andersen funnet posisjonen på bakhjulet til Rivera. Den norske spurteren dro ut mot høyre på de avsluttende meterne, men klarte ikke å komme rundt amerikaneren, som til vanlig er Andersens lagvenninne i Team Sunweb.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Både Rivera og Andersen jaktet sin første seier for sesongen. Til slutt var det altså den seks år eldre amerikaneren som trakk det lengste strået.

– Sånn delvis [fornøyd]. Gjorde litt feil på slutten der, med å ikke tørre å åpne på innsiden til Coryn. Burde bare åpnet rett etter hun åpnet sin spurt. Litt ekstra kjipt etter jentene og spesielt Emilie gjorde en så god jobb, men er ikke verst med andreplass heller. Går riktig vei i hvert fall og gir litt selvtillit før VM, forteller Andersen til procycling.no.

Den intense duellen utspant seg mens Emilie Moberg (Norge) tok fjerdeplass, bak belgiske Lotte Kopecky (Lotto Soudal Ladies).

Andreplassen til Andersen kommer etter at hun ble nummer sju i spurten på etappe to onsdag. Den talentfulle Stavanger-rytteren klatrert sju plasser i sammendraget og er nå nummer sju totalt. På plassen bak Andersen ligger Moberg, 14 sekunder bak sin norske lagvenninne.

Etter tre konkurransedager er det tyske Mieke Kröger som leder rittet sammenlagt. 26-åringen tok ledertrøya da hun vant den andre etappen til Dadizele onsdag. Kröger har en knapp, sju sekunders ledelse til franske Audrey Cordon-Ragot, mens Kopecky ligger på tredjeplass på samme tid som Cordon-Ragot.

Andersen kan ha en ny seiersmulighet på den avsluttende etappen til Geraardsbergen lørdag, der feltet skal forsere den ikoniske Muur-Kapelmuur tre ganger før målgang i sentrum av den belgiske byen.

Tagget med:

Les også disse