FORSVARTE TITTELEN: Susanne Andersen ble norgesmester i gateritt for andre år på rad. FOTO: Norges Cykleforbund

Andersen gjentok fjorårets soloseier

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 22.06.18 20:52

Del på    

Hitec Products-Birk Sport styrte gaterittet med jernhånd.

(procycling.no): Med åtte Hitec Products-Birk Sport-ryttere og ti CK Victoria-ryttere på startstreken, ble det en taktisk kamp mellom de to lagene i kvinner seniors gateritt i Sandefjord, fredag kveld.

Begge lag hadde en rekke forsøk underveis i rittet, men nøytraliserte hverandre til stadighet. Hildegunn Gjertrud Hovdenak (Nesset CK) var også svært aktiv i fronten, for å forsøke å skape noe.

Susanne Andersen (Hitec Products-Birk Sport) angrep på allerede på en av de første rundene og viste tidlig at hun hadde intensjoner om å forsvare tittelen fra Levanger i fjor.

Angriper alene

I fjor var Stavanger-jenten også tidlig frempå, før hun avgjorde mot slutten. I Sandefjord fulgte hun mye av den samme vinneroppskriften. I det kvinnene nærmet seg de siste rundene av rittet var det ennå ikke noen gruppe som hadde fått gå ordentlig avgårde.

Bakfra hadde ryttere falt av jevnt og trutt, og et svært redusert felt tok fatt på de fire siste rundene. Etter en intens kamp i front av feltet var det etter hvert mange slitne bein, og da Andersen angrep ut på de tre siste rundene ble resten av feltet sittende å se på hverandre. Hitec Products, fremdeles mannsterke i feltet, kunne bare sitte med og følge angrepene som gikk etter Andersen.

19-åringen åpnet raskt opp en luke, akkurat som hun gjorde på Levanger i fjor, og sekundene hun opparbeidet seg skulle være nok til å sikre seieren.

Gåskjenn sørger for dobbel

CK Victoria prøvde etter hvert å tette luken, men det var for sent. Ut på den siste runden hadde Andersen fremdeles nærmere ti sekunders ledelse og den forsvarte hun godt på den siste runden. På oppløpet kunne hun ta seg god tid til å juble for sitt andre NM-gull på gaterittet som senior.

Bakfra angrep lagvenninne Thea Thorsen på den siste runden og prøvde å slite seg løs, men ble hentet like før oppløpet. Da gikk Ingvild Gåskjenn til og gikk avgårde. 19-åringens angrep var nok til å sikre henne sølvet bak Andersen og sikret dermed dobbelseier til Hitec Products.

Stine Borgli (CK Victoria) tok en fortjent bronsemedalje, etter å ha vært svært aktiv underveis

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse