LETER ETTER SMALERE VEIER: Nei, 2018-utgaven skal nok ikke sykles her - men Leo van Vliet bytter nå ut brede veier med smalere for å gi offensive ryttere muligheten til å holde unna hele veien inn til Valkenburg. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Slik skal Amstel Gold Race gjøres enda mer uforutsigbart

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 16.02.18 10:59

Del på    

Arrangøren leter etter smalere veier.

(procycling.no): Rittsjef Leo van Vliet fortsetter å justere på Amstel Gold Race-løypa for å skape det ultimate sykkelrittet.

I fjor gjorde man endringer slik at Cauberg – rittets sluttpunkt fram til 2012, dukket opp hele 19 kilometer unna målstreken. Målet var å gjøre rittet mer åpent og gi angripere en reell mulighet til å holde unna hele veien inn til mål.

Les også: Amstel Gold Race forplikter seg til Maastricht

De lyktes man også med da Philippe Gilbert og Michal Kwiatkowski ankom 10 sekunder foran en gruppe bestående av fem man som hadde tatt opp jakten.

Nå har arrangøren sett nærmere på inngangen til de siste 16 kilometerne. Den foreslåtte løsningen er å benytte smalere veibane enn tidligere.

– Med denne endringen av Amstel Gold Race-finalen ser vi etter smalere veier som vil gjøre det enda vanskeligere for feltet å kontrollere, sier Leo van Vliet ifølge 1limburg.nl.

Velger mindre veier

Feltet skal nå dirigere bort fra den brede Rasberg-veien på vei mot Maastricht, og rittet skal i stedet benytte seg av Kuitenbergweg.

Rittet har tidligere mottatt kritikk for å være forutsigbart, og det er dette man søker å unngå med de nye grepene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VANT I 2015: Og var nære på i fjor; Michal Kwiatkowski. FOTO:
© Tim De Waele

Philippe Gilbert vant rittet i både 2010 og 2011, før Enrico Gasparotto vant den siste utgaven med målgang på toppen av Cauberg.

I 2013 var målgang flyttet 1,8 kilometer unna toppen det førte til at Roman Kreuziger vant solo.

De samme navnene går igjen tross endringer

Året etter vant Gilbert solo igjen etter å ha angrepet opp Cauberg, mens Kwiatkowski vant spurten i en gruppe på 17 mann året etter.

I 2016 spurtslo Enrico Gasparotto danske Michael Valgren og tok sin andre seier.

Det er kanskje et lite paradoks at Gasparotto og Gilbert har vunnet seks av de siste åtte utgavene tross de betydelige endringene arrangøren har gjort.

– I fjor bet vi oss merke i at ved å gjøre et lite grep, endret vi dynamikken og skapte et mer attraktivt ritt. Med grepet vi gjør nå, er rytterne nødt til enten å posisjonere seg godt foran finalen eller angripe alt i forkant.

Amstel Gold Race arrangeres søndag 15. april og vil være 260 kilometer langt.

Tagget med: , , ,

Les også disse